El CACis de Calders se suma a les Festes de la Llum amb una exposició del santpedorenc Enric Rodó

Sota el nom d'"Atzart", la mostra és un muntatge visual de formes, textures i colors que pretén fer explorar la realitat des de diferents perspectives

Sota el nom d''Atzart', la mostra d'Enric Rodó és un muntatge visual de formes, textures i colors
Sota el nom d''Atzart', la mostra d'Enric Rodó és un muntatge visual de formes, textures i colors | CACiS
NacióManresa
11 de febrer del 2020
Actualitzat a les 10:40h
Aquest dissabte, 15 de febrer, a les sis de la tarda, les instal·lacions del Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç (CACiS) de Calders acolliran la inauguració d'Atzart, una exposició ideada per l'artista santpedorenc Enric Rodó que, a través de la llum, pretén fer observar, a l'espectador, la realitat des de diferents perspectives. Atzart és un muntatge visual de formes, textures, colors i atzar; un joc únic on explorar la interacció amb els objectes i les múltiples derivacions. 

En aquest sentit, la mostra es crea a partir d'estructures sensibles en suspensió fetes de bambú i esquelets de fulles. Amb la llum ambiental s'hi poden observar els mòbils, i amb la sala a les fosques, els mateixos esdevenen pantalles on s'hi projecten les imatges fetes amb textures orgàniques de fulles i els seus esquelets. 

D'entrada, el joc proposa observar a ull nu els mòbils en suspensió, els seus moviments, les formes i els efectes de la projecció. Seguidament, l'espectador s'endinsarà en una mirada alternativa de la realitat des d'una perspectiva calidoscòpica. Tot plegat, amb la voluntat que es visqui una experiència plenament subjectiva en la qual els angles d'observació, els moviments de rotació i les formes d'aproximació transporten a una nova dimensió.   

Amb el benentès que la llum és, sens dubte, un dels ingredients protagonistes d'aquesta mostra, des del CACiS s'ha decidit vincular-la amb les Festes de la Llum que durant aquests dies se celebraran a Manresa. 

L'exposició es podrà veure des d'aquest dissabte, dia 15, fins al divendres 3 d'abril. Durant la inauguració i la cloenda de la mostra, s'ampliarà el muntatge visual a la part exterior de la sala: a la façana del Forn de la Calç s'hi projectaran diverses imatges i a l'estança on hi descansaven els forners s'hi podrà observar la projecció d'una imatge sobre una pantalla de fum.