La 36a Transèquia serà més feminista i igualitària que mai

La jornada coincideix amb el 8 de març i laada serà molt present a la tradicional caminada a l'entorn de la Sèquia i a la seva arribada al Parc de l'Agulla

Presentació de la 36a Transèquia, aquest dilluns al Parc de l'Agulla
Presentació de la 36a Transèquia, aquest dilluns al Parc de l'Agulla | Aigües de Manresa
Redacció
10 de febrer del 2020
Actualitzat a les 14:30h
El proper 8 de març arribarà la 36a edició de la Transèquia, la caminada i pedalada de Balsareny a Manresa que supera els 5.000 participants en cada edició. Aquesta serà la setena edició organitzada per la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, que va emprendre el projecte veient-lo com una oportunitat per crear xarxa dins el territori entre entitats, empreses i persones que hi viuen i hi treballen. 

La regidora delegada de Cultura i Festes de Manresa, l'Anna Crespo, ha destacat aquest dilluns en roda de premsa que enguany la Transèquia, arriba amb tints feministes i d'igualtat. Ha agraït als patrocinadors i a les aliances la seva col·laboració, i sobretot ha engrescat a la gent a venir a la Transèquia, destacada amb els valors de natura, cultura, respecte i familiars. 

En Josep Alabern, vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, ha destacat que sempre es treballa amb l'objectiu que la Transèquia sigui un referent d'esdeveniments d'aquest tipus. I també la importància de la Transèquia com a activitat d'unió dels municipis per on travessa la Sèquia, convertint-se en el canal del Bages. 

La regidora de Feminisme i igualtat Cristina Cruz, ha explicat que aquest any la Transèquia serà solidària amb el Caminant cap a la igualtat i s'ha mostrat molt optimista per aconseguir l'euro solidari. El projecte Caminant cap a la igualtat és un projecte impulsat i coordinat pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones de l'Ajuntament de Manresa.  Els diners recollits durant la Transèquia es destinaran al finançament d'un programa de tallers portat a terme des del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Ajuntament de Manresa, dirigit a homes i a joves d'entre 14 i 18 anys amb l'objectiu de prevenir la violència masclista. 

La regidora també ha destacat que el mateix dia de la Transèquia, passaran moltes coses a l'Agulla. Per un costat hi haurà un photocall, i activitats per infants a la miniTransèquia. També hi haurà dues funcions d'una obra de teatre, titulada Tres bodes i un princep blau, a les 12h i a les 13h, les hores on es preveu que hi hagi més afluència. I també hi haurà la possibilitat de fer unes dinàmiques de família, per veure com es reparteixen les tasques domèstiques a casa i com ens hi relacionem. 

Totes les inscripcions inclouen 1 euro solidari que anirà integralment al projecte. Per donar visibilitat a aquesta aportació les persones participants rebran una polsera exclusiva de la col·laboració. 

Seguint la línia dels darrers anys, i per fer més visible aquesta solidaritat, l'identificatiu seran xapes, amb el símbol de la dona de fons. Aquestes xapes caldrà portar-les el dia de la Transèquia, i són les que permetran accedir als autobusos i als punts d'avituallament. Segons la modalitat i el punt de sortida cada xapa té un color que permet identificar la ruta escollida: groc pels corredors, vermell per qui la faci des de Balsareny, blau des de Sallent i verd des de Santpedor. 

La Transèquia compta amb BBVA com a patrocinador principal per sisè any consecutiu, des de l'edició 2015. Enguany, també s'hi afegeix el patrocini d'or de Maas.

Modalitats i preus

Aquest any els preus tenen tres trams segons quan es comprin les inscripcions. Aquest canvi es porta a terme per incentivar les inscripcions més anticipades. 

Totes les inscripcions inclouen 1 euro solidari que anirà integralment al projecte del SIAD. 
Les inscripcions es poden fer des del dia 10 de febrer fins a l'1 de març al mateix preu anticipat que l'any anterior: inici a Balsareny o que hi arriba (llarga BTT): 11 euros; inici a Sallent o que hi arriba (mitja BTT): 8 euros; inici a Santpedor o que hi arriba (curta BTT i Handbike): 6 euros.  La setmana de l'2 al 6 de març, els preus s'incrementen 2 euros, per tant: 13 euros/10 euros/8 euros. I el mateix dia, 2 euros més, per tant: 15 euros/12 euros/10 euros 

Es poden fer tant online des de la pàgina web de Transèquia, com presencialment a: l'Ajuntament de Balsareny, el de Sallent, el de Santpedor, al punt Nexe de Sant Fruitós de Bages, a l'Oficina de Turisme de Manresa, a The Cyclery 365, 365 Manresa i a les Piscines Municipals de Manresa. 

Aquest any es podran adquirir també Mallots exclusius de la Transèquia, patrocinats per Assegurances Pujol i a un preu de 15 euros. I Samarretes a 10 euros, patrocinades pel Parc de la Sèquia. Aquests dos articles només es podran adquirir online. Més informació a la pàgina web.