Violència masclista

Els alumnes que participen al projecte de prevenció de la violència masclista visiten Lledoners

El SIAD (Servei Informació i Atenció a la Dona) treballa durant tot el curs als instituts de Sant Joan de Vilatorrada, Súria i Artés

per Redacció , 10 de febrer de 2020 a les 11:42 |
Els alumnes a la porta de la presó de Lledoners | CCBages
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els alumnes d'ESO i Batxillerat que participen al projecte de prevenció de la violència masclista amb parelles joves sota el nom Reconstruint les identitats de gènere que promou el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Consell Comarcal del Bages han visitat el centre penitenciari de Lledoners. Els alumnes han pogut veure el treball que es porta a terme a Lledoners amb interns condemnats per casos de violència masclista.

Tres instituts


Aquest curs 2019-2020 participen del projecte els instituts Cardener i Quercus (Sant Joan de Vilatorrada), Mig Món (Súria) i Miquel Bosch i Jover (Artés). Durant el primer trimestre des del SIAD es fa la formació al professorat i a principis d'any es realitza el treball conjunt amb l'alumnat que inclou també la visita a Lledoners. A la primavera els interns del centre penitenciari també es desplaçaran als instituts per explicar el seu cas i el projecte acaba amb la visita de dues dones víctimes de violència masclista ateses des del SIAD.

Prevenció i reflexió


A través de tots els testimonis reals el projecte vol ajudar els adolescents a prevenir la violència masclista i a reflexionar sobre el tipus de relacions que es donen entre persones i promoure actituds de responsabilitat i compromís en qüestions relacionades amb les relacions de parella. El projecte vol evidenciar que els rols associats al gènere són construccions socials subjectes a canvi. 

 

Participació