L'Avinent Manresa col·loca els dos equips absoluts al podi del Campionat de Catalunya de cros

Les noies queden campiones de Catalunya i els nois, són tercers

L'equip femení de l'Avinent Manresa, campió de Catalunya de cros
L'equip femení de l'Avinent Manresa, campió de Catalunya de cros | CAM
10 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:00h
El 101è Campionat de Catalunya de Cros que es va disputar diumenge a Mataró va viure doble presència en el podi de les formacions absolutes de l'Avinent Manresa, sent l'única entitat en aconseguir-ho. En el circuit del Camí dels contrabandistes es va aplegar els millors atletes de cros català del moment, i les formacions absolutes de l'Avinent Manresa van demostrar el seu excel·lent estat de salut.

La formació femenina, tot i les sensibles baixes de Mercè Guerra i Mireia Guarner, i de Marina Guerrero, aquesta última perquè prenia part en el Català absolut en pista coberta, va imposar-se amb moltíssima autoritat a la resta de formacions. L'equip capitanejat per Meritxell Soler i la reapareguda Rosa Maria Morató (que tornava a una competició oficial desprès d'una aturada de quasi deu anys), no va donar opcions a la resta d'equips.

Meritxell Soler va ocupar la 7a posició amb 31'06", Rosa Maria Morató va ser 8a amb 31'20", Ester Guerrero va entrar en 11a posició amb 31'54", Irene Batlle va ser 13a amb 32'20", Aniria Mata va ocupar la 15a posició amb 32'40"i Carme Tort va tancar la formació en la 28a posició amb 34'42".

El podi català va quedar: Avinent Manresa (39 punts), CA Granollers (58), JA Berga (95).

Per la seva part, l'equip masculí va aconseguir el bronze català per equips. En una cursa absoluta amb més de dos-cents atletes, els manresans van saber llegir la cursa i això els va conduir a l'anhelat podi. Pol Guillen va ser el millor entrant en 19a posició amb 31'06", ben secundat per Abel Casalí (20è amb 31'15"). Guillem Fernandez (33'14") i Jonathan López (33'16") van ocupar la 54a i 55a posició, respectivament. El veterà Manel Deli va ser el 88è amb 34'22", Miquel Riera va entrar en la 102a posició amb 35'02" i Khalid Karbouch -amb problemes físics durant la cursa- va tancar l'equip, entrant el 104è amb 35'08".

El podi masculí per clubs va ser: CA La Sansi (41 punts), CA Igualada (89), Avinent Manresa (148).

Ambdues formacions seran presents el proper diumenge 23 de febrer en el Campionat d'Espanya de Cros per a clubs que es disputarà a Sòria, en el paratge de Monte Valonsadero.

Individualment, la representació manresana va tenir una lluïda actuació amb dos bronzes a càrrec de Miqui Riera en la cursa sub18, i d'Irene Batlle en la categoria sub23. Jan Bayona va ser quart en la prova sub20, i Otman Benkhaleq va ser 15è en la cursa sub20. Cal destacar també la 13a i 24a posicions de Miquel Cruz i Nil Frias en la categoria sub16.

Amb aquests resultats, quatre atletes de l'Avinent Manresa compten amb moltes possibilitats de formar part del combinat català en l'estatal de cros individual: Miqui Riera en sub18, Jan Bayona en sub20, Irene Batlle en sub23 i Meritxell Soler en la sènior.