El Cd'E Manresa fa bons els antecedents i guanya al camp del Santfeliuenc (1-3)

Els manresans van completar un partit quasi perfecte

El Cd'E Manresa a Sant Feliu de Llobregat
El Cd'E Manresa a Sant Feliu de Llobregat | Cd'EM
Redacció
09 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:33h
Les estadístiques sempre hi son per trencar-les. Però no va ser pas aquesta vegada. Quasi cent anys després, el Cd'E Manresa tornava a Sant Feliu de Llobregat per enfrontar-se al Santfeliuenc, un club nascut un any abans, el 1905, que el Centre d'Esports Manresa, però que ha traçat un camí diferent al de l'equip blanc-i-vermell.

L'única visita a la capital de la comarca del Baix Llobregat, l'any 1924, el Cd'E Manresa la va saldar amb victòria (0-2). A la segona volta, al Catalonia Park, nova victòria manresana (2-0). Al partit de la primera volta d'aquesta mateixa temporada, el Cd'E Manresa tornava a vèncer el seu rival pel mateix resultat: 2-0. I en aquesta ocasió, les estadístiques tampoc es van trencar. I no es van trencar perquè els deixebles d'Andreu Peralta van fer un partit quasi immaculat i van vèncer per 1-3.

Els jugadors blancs-i-vermell van tornar a demostrar una implicació que no dona lloc a dubtes, malgrat la seva situació contractual. Una situació que quan s'enfunden la samarreta amb l'escut del Manresa sembla quedar en l'oblit. El club a trigat onze anys a tornar a trepitjar la 3ª Divisió, però l'ha tornat a trepitjar amb pas ferm. I això només es pot descriure amb una paraula: compromís (jugadors i tècnics). Malgrat tot. 

El partit al municipal de Les Grases va començar com la gran majoria de partits, amb el típic tempteig entre dos equips que, primer, s'estudien. Però aquesta certa igualtat la va començar a trencar el Manresa sense pensar-s'ho gaire. Tant és així que als 7' de rodar la pilota els jugadors blancs-i-vermell (en aquesta ocasió taronges) ja feien la primera pinya per celebrar el 0 a 1. Fran Orellana va rebre una passada prop del balcó de l'àrea, es va endinsar entre els centrals locals i va col·locar la pilota ben ajustadeta a la soca del pal esquerra de Jaime, a qui de res li va servir la mitja sortida per evitar tapar el forat que sí que va trobar el davanter gavanenc.

Lluny de conformar-se, el Cd'E Manresa no va cedir terreny al seu rival. Ans el contrari. A poc a poc va anar guanyant encara més terreny a l'equip d'Andrés González. La culminació del major domini visitant arribaria als 23', després que Fran Orellana iniciés una jugada personal des d'una mica més enllà de la mitja lluna de l'àrea, s'escorés cap a la dreta i David Sánchez, que corria paral·lel amb ell, aprofités per avançar-se inclús al seu company per posar el peu i engaltar un xut des del balcó de l'àrea que aconseguia que la pilota dormís al fons de la xarxa. Equador de la primera part, i partit controlat al terreny de joc i al marcador per un Manresa que havia sortit endollat.

A partir d'aquest segon gol sí que l'equip blanc-i-blau es va estirar una mica més i va despertar de la letargia a que l'havia sotmès el seu rival. Això sí, la defensa manresana va ratllar la perfecció i qualsevol intent d'aproximació local als dominis de Pol Busquets es va convertir en quimèric. A partit de la mitja hora de joc, el Santfeliuenc encara va augmentar un xic més la iniciativa en el joc, però es va trobar amb més del mateix: una defensa inexpugnable que va saber guardar la vinya d'un Pol Busquets pràcticament inèdit durant quaranta-cinc minuts.

La represa va tenir més alternatives. La iniciativa va ser local, no en va anava per darrera en el marcador, però això ho va aprofitar el Manresa per llançar contracops que feien tremolar la tribuna de Les Grases. Als 48' un xut de David Sánchez, potent però aparentment sense perill, a punt va estar de convertir-se en un autogol de Jaime, a qui se li va esmunyir la pilota de les mans i es va tenir de girar cap enrere per atrapar-la sobre la línia. El guió de la segona part va continuar fins que després d'una jugada d'atac local, Solernou, dins la seva pròpia àrea, agafava una pilota que la va conduir per tota la banda dreta de l'atac manresà fins que es va ficar a la cuina santfeliuenca; allà, a l'alçada del vèrtex de l'àrea petita, va veure al vèrtex contrari el seu company Biel Rodríguez, qui rebia un caramel del capità blanc-i-vermell que no va desaprofitar per convertir-lo en, quasi, la sentència (57'). Poc després (63') David Sánchez feia passar la pilota molt a prop del travesser en l'execució d'una falta directa en la que el local Juanjo veuria l'única targeta groga del seu equip en tot el partit. 

El triple canvi d'Andrés González, per cremar totes les naus, li va donar un cert resultat. Ricard, Braima i Sani van donar-li més empenta i presència ofensiva al seu equip, que va trepitjar més l'àrea de Pol Busquets. El fruit seria l'1 a 3 que arribaria als 74'. Després d'una sacada de banda, la pilota arribaria a peus d'Alfonso, qui des de la frontal de l'àrea gran ajustaria la pilota a la dreta d'un Pol Busquets tapat per un bosc de jugadors.

Arran del gol, el Cd'E Manresa va generar algunes dubtes en defensa a causa del joc directe del seu rival, però va saber gestionar perfectament la situació, malgrat algun ensurt, i a més va tenir la darrera ocasió per tornar a moure el marcador. Joel Méndez, que junt a Walter Fernández i al debutant Horty va donar frescor a la davantera manresana, es va escapolir pel camí del mig fins a arribar a la mitja lluna; allà va cedir la pilota cap a Walter Fernández qui, en una posició franca, va enviar la pilota molt per sobre del travesser (87'). L'1 a 4, l'estocada, es va esvair, però el pas dels minuts també va esvair i esbravar la reacció d'un Santfeliuenc que no va abaixar els braços però que poc li va faltar per treure la bandera blanca de rendició. 

Tres punts d'or, quatre si es ccompta l'average, per un Manresa que ha encadenat dues victòries consecutives per segona vegada aquesta temporada i que el col·loquen en una situació més que envejable. L'Horta serà el pròxim rival al Congost i el Cd'E Manresa podria encadenar per primera vegada tres victòries consecutives.

Fitxa tècnica

Santfeliuenc FC

Jaime, Albert, Gerard, Juanjo, Kevin, Toro (Ricard, 66'), Romo, Jota (Braima, 66'), Gibert (Sani, 66'), Alfonso, Sergi

Centre d'Esports Manresa

Pol Busquets, Jonny, Alavedra, Solernou, Moha, Cuello, Biel Rodríguez (Walter Fernández, 60'), Bernat, David Sánchez (Horty, 76'), Izan, Fran Orellana (Joel Méndez, 68')

Gols

0-1 (7'), Fran Orellana; 0-2 (23'), David Sánchez; 0-3 (57'), Biel Rodríguez; 1-3 (74'), Alfonso

Àrbitre

Sr. Marc Oltra Sáez, de la delegació de BCN. Va estar auxiliat per Jordi Fulla Planas (Girona) i Favio Canavese Pujol.

Targetes

Juanjo // Jonny, Luque (banqueta)

Camp

Municipal Les Grases, 220 espectadors.

- Resultats de la jornada
- Classificació de Tercera Divisió