El BAXI Manresa suma la victòria 28 dies després (85-67)

El BAXI Manresa ha estat molt superior al Casademont Saragossa
El BAXI Manresa ha estat molt superior al Casademont Saragossa | J. Alberch
08 de febrer del 2020
Actualitzat el 09 de febrer a les 11:12h
Fi de la mala ratxa. El BAXI Manresa ha sumat la victòria després de set partits sense fer-ho (tres de lliga Endesa i quatre de la Basketball Champions League). Tret dels cinc primers minuts els manresans han estat molt superiors al Casademont Saragossa. Aleksander Cvetkovic ha ofert un clínic de bàsquet per demostrar l'encert de la seva continuïtat fins a final de temporada. El serbi no ha estat sol. David Kravish ha ofert una nova demostració de tir a mitja distància. Però com sempre en partits com aquests tots els jugadors han sumat per sumar un triomf que val molt més que una victòria. Pedro Martínez ha jugat avui amb una rotació de nou jugadors. Luke Nelson ha jugat 53 segons, William Magarity, 8 i Jordan Sakho no ha jugat.

Aleksander Cvtekovic, Guillem Jou, Pere Tomàs, Juan Pablo Vaulet i David Kravish han estat aquest vespre els titulars al BAXI Manresa. Pel Casademont Saragossa han sortit Carlos Alocen, DJ Seely, Nicolás Brussino, Nemanja Radovic i Fran Vázquez. Els dos equips han començat molt erràtics. Als locals els costava molt trobar bones posicions. En canvi, controlaven el rebot i treien faltes personals. No era suficient per manar al marcador. Brussino ha estat l'artífex de la primera estirada visitant amb dos triples seguits (4-10, minut 6). Han estat dels pocs moments en què el Casademont Saragossa superava una dura defensa local. Aquesta bona actitud ha deixat els aragonesos més de cinc minuts sense anotar. A més, els manresans han aconseguit un parcial d'11-0 que els ha permès tancar el primer quart amb un nítid domini (15-10, minut 10).

El BAXI Manresa ha incrementat el seu avantatge als segons deu minuts. La renda ha arribat als set punts de seguida. El Casademont Saragossa ha resistit amb els triples de Vt Krejci. Mentre que Kravish exercia de contrarèplica. Totes les accions visitants tenien la resposta local en uns minuts en què la qualitat del bàsquet començava a créixer. L'intercanvi de cops ha afavorit els manresans. Cvetkovic celebrava la seva continuïtat fins a final de temporada anotant de tres. El serbi acabaria la primera part amb tretze punts. Era una nova màxima renda (39-30, minut 18). Porfi Fisac ho ha volgut solucionar demanant un temps mort. Els bagencs han sabut contenir el rival i han marxat als vestidors guanyant 42-35.

L'intercanvi de cops ha seguit a la represa. Novament n'ha sortit afavorit el BAXI Manresa. Els triples, tan enyorats en jornades anteriors, entraven un rere l'altre. Cvetkovic, Tomàs i Báez sumaven de tres en tres. Kravish rebentava la pilota a l'anella del Casademont Saragossa. I la defensa seguia funcionat de meravella. Un parcial de 13-5 posava els manresans en molt bona situació (55-40, minut 16). Malgrat aquesta distància ningú volia cantar victòria. Alguna davallada, com la d'Oostende, eren massa recents. Tot i que avui no semblava que hagués de ser un d'aquests dies (69-51, minut 30).

El Casademont Saragossa ha començat retallant distàncies al començar el quart definitiu. Pérez sumava el seu tercer triple per no permetre ensurts. Els visitants han vist com en menys d'un minut rebien tres tècniques. La primera per Robin Benzing. I després, Dylan Ennis n'ha rebut dues en embogir quan ha comès una falta en atac. Cvetkovic ha transformat els tres tirs lliures (75-57, minut 35). Els darrers cinc minuts han estat ja un tràmit per assegurar la victòria. La novena de la temporada abans d'una llarga aturada (85-67). El BAXI Manresa hi arribarà amb bon regust.

Incidències: José Antonio Martín Bertran, Carlos Merino i Jorge Martínez Fernández han estat els àrbitres del partit. En Llumet, la mascota del BAXI Manresa, lluïa una nova indumentària que recordava el personatge de videojocs Super Mario Bross. L'equip manresà ha lluït una samarreta especial per commemorar el dia mundial contra el càncer. Le samarretes seran subhastades a través de la web del club. El descens queda quatre victòries enrere a l'espera de l'Estudiantes – València Bàsquet d'aquest diumenge.