El BAXI Manresa rep una de les revelacions abans de l'aturada

Els bagencs s'enfronten al Casademont Saragossa amb el descens a tocar

El Baxi Manresa intentarà allunyar-se del descens contra el Casademont
El Baxi Manresa intentarà allunyar-se del descens contra el Casademont | E. Casas
07 de febrer del 2020
Actualitzat el 08 de febrer a les 10:34h
Últim partit abans d'una llarga aturada. El BAXI Manresa rep el Casademont Saragossa (dissabte, 20.30h. Movistar Deportes 1) abans que la lliga Endesa es pari per la copa del rei, primer, i les finestres FIBA, després. Serà el primer partit després de l'eliminació bagenca a la Basketball Champions League i una nova oportunitat per trencar una mala dinàmica de resultats. Aquesta setmana ha el BAXI Manresa ha estat també notícia per convertir en definitius dues situacions temporals. Aleksander Cvtekovic, que va iniciar la seva segona etapa al Nou Congost com a temporer, es quedarà fins a final de temporada enlloc d'un Frankie Ferrari que, veient que la recuperació es podia allargar fins a final de curs, ha rescindit el seu contracte i es quedarà a Califòrnia per recuperar-se.

El BAXI Manresa lluirà unes samarretes especials per afegir-se a la lluita contra el càncer. Ryan Toolson no la lluirà ja que l'escorta d'Arizona té una osteoartritis a l'articulació cuneometatarsiana del peu esquerre i haurà de fer repòs. Eulis Báez es va fer un esquinç al darrer partit europeu i porta dies sense entrenar. El dominicà és dubte. Les baixes han fet que el conjunt bagenc no hagi pogut entrenar amb la intensitat que hauria desitjat. 

L'entrenador del Manresa, Pedro Martínez, explicava en la roda de premsa prèvia que «l'equip està una mica limitat d'efectius en un moment anímicament complicat per l'acumulació de derrotes. En el partit d'anada vam estar bé en defensa, cosa que no es fàcil amb un equip com el Saragossa". Per tenir opcions de victòria caldrà que el BAXI Manresa tingui "percentatges correctes en atac i ser sòlids en defensa". 

El Casademont Saragossa va ser una de les agradables sorpreses de la temporada passada. Els aragonesos es van plantar a les semifinals de la lliga Endesa. Aquesta bona dinàmica no s'ha aturat i enguany són els tercers a la classificació i han derrotat tres rivals d'Eurolliga (Barça, Madrid i Baskonia). Els aragonesos també estan fent un bon paper a la Basketball Champions League. Dimecres es van classificar com a primers de grup després d'una agònica victòria a Brindisi. A la primera volta, el BAXI Manresa va fer un bon partit a Saragossa i va gaudir d'un bon avantatge. Però aquest es va esfumar al tram final. És un partit que es recorda pel mal arbitratge de Carlos Peruga, saragossà de naixement, i la lesió de Frankie Ferrari. L'italoamericà no ha jugat més i aquesta setmana ha rescindit el seu contracte amb el club manresà.

L'equip de Porfirio Fisac tindrà les baixes de Reinaldas Seibutis i Javier Justiz però compta amb un Dylan Enis en gran estat de forma. També compta a la presència de dos exManresa com DJ Seely i Rodrigo San Miguel.
Arxivat a