Artés aprova un pressupost 2020 amb un increment notable de la inversió

Es va aprovar amb els vots a favor dels partits del govern, ERC i la CUP

Redacció
06 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:40h
El ple de l'Ajuntament d'Artés va aprovar el passat 30 de gener el seu pressupost per a l'any 2020, amb els vots favorables dels dos partits de govern (ERC i la CUP) i els vots en contra de Junts per Artés i Ciutadans.

El nou pressupost segueix bona part de les línies iniciades en les legislatures anteriors, però també destaca per un important increment pel què fa a les inversions.

Algunes de les apostes més importants a nivell de personal de l'Ajuntament, i que es veuen reflectides en aquest pressupost, són l'augment de jornada i contractació de l'enginyer municipal dins la plantilla municipal a 25 hores setmanals, i la nova contractació d'una persona tècnica d'habitatge que ha de seguir fent créixer l'Oficina Local d'Habitatge i així millorar l'oferta d'habitatge a d'Artés. També es volen consolidar els diferents serveis oferts des de Serveis Socials amb una plantilla adequada per poder fer front a les diverses situacions.

Alhora, el nou pressupost inicia una nova línia de subvencions encarada a ajudar entitats que treballin pel Medi Ambient, així com una nova partida encarada al Desenvolupament Rural, nova regidoria d'aquesta legislatura que vol lluitar per la promoció i protecció de la terra.

Com a part destacada d'aquest pressupost de l'any 2020 hi ha un increment del capítol d'inversions. Aquest increment ve, en part, marcat per la millora d'accessos al Polígon Municipal, amb una inversió de més de 600.000 euros, una part de la qual està subvencionada per la Diputació de Barcelona. Per aquesta actuació ja s'ha dut a terme una jornada participativa on diferents agents implicats hi van poder donar la seva impressió.

Dins el pressupost també s'hi veuen reflectides les propostes més votades dels pressupostos participatius: la millora del Parc de Can Crusellas, una proposta aportada pels infants del municipi; l'ampliació de l'oferta de l'Escola de Música Municipal d'Artés amb la nova aula de bateria, i la recuperació dels camins i corriols que hi ha al terme municipal. Per altra banda, el pressupost també contempla la redacció del projecte de l'ascensor que ha d'unir la carretera de Sallent i la part alta del carrer Hospital, document indispensable per a la valoració i execució de l'obra.

Cal destacar, però, que la proposta més votada dels pressupostos participatius va ser la millora de la qualitat de l'aigua del poble. En aquest sentit es durà a terme la connexió entre el dipòsit d'aigua de la Plaça Vella i el dipòsit d'aigua de la Paloma, la construcció del qual està prevista per a l'any 2021. Aquesta unió i el futur dipòsit permetran millorar la qualitat de l'aigua de boca d'Artés.

Aposta per l'Escola Municipal de Música d'Artés (EMMA)

L'EMMA porta molts anys en funcionament i s'ha consolidat com a referent. Es tracta d'una escola que compta amb aproximadament uns 400 alumnes i una gran varietat d'opcions, tant instrumentals, com de cant, de llenguatge o de teatre musical, perquè tot l'alumnat pugui escollir.

Cal recordar que anteriorment, les despeses de l'EMMA estaven compartides a parts iguals per la Generalitat, Ajuntament i famílies que assumien un 33% dels costos, una repartició que actualment no existeix i que fa que l'Ajuntament hagi d'assumir-ne una part més elevada.