L'espectacle circense d'èxit «Rojo estándar» encetarà, divendres, la programació de Platea Jove

El muntatge, premiat en diversos certamens, és una creació de la companyia andalusa Lanördika

L'espectacle circense d'èxit «Rojo estándar» encetarà, divendres, la programació de Platea Jove
L'espectacle circense d'èxit «Rojo estándar» encetarà, divendres, la programació de Platea Jove | Promocional
NacióManresa
06 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:47h
Aquest divendres, 7 de febrer, a dos quarts de nou del vespre, arrencarà, al Teatre Conservatori, la programació de Platea Jove amb Rojo estándar, un espectacle de circ en què dos éssers oposats es troben en un marc escènic on els colors marquen el ritme i la peça clau és l'amor. Ideada per la companyia Lanördika, Rojo estándar és un viatge a través de les emocions i ventures i desventures de l'amor; una barreja excel·lent entre dues disciplines: el circ i la dansa.

Lanördika, nascuda a Andalusia, aposta, amb aquest muntatge, per una línia pròpia de treball, mitjançant la fusió de disciplines i el llenguatge contemporani. L'espectacle que oferiran al Teatre Conservatori, creat i interpretat per Darío Dumont i Greta García, els ha valgut el Premi FETEN i Premi LORCA 2018 al millor espectacle de carrer, així com també el Premi ACA 2019 com a millor espectacle de circ.

Rojo estándar, que es va estrenar el 2017 al País Basc, arriba ara a Manresa després de veure's a ciutats com Freiburg (Alemanya), Madrid, Sevilla, Múrcia, Lleida, Les Palmas de Gran Canària o Vila Real (Portugal), entre moltes d'altres. 

Les entrades per a veure'l tenen un preu de 5 euros i es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per internet (a través d'aquest enllaç) o el mateix dia de la funció, una hora abans, a la taquilla del Teatre Conservatori.

El cicle Platea Jove és una iniciativa pionera amb disset anys de trajectòria a partir de la qual va sortir la xarxa Butaka de teatre per a joves, que a hores d'ara agrupa una dotzena de ciutats de la província de Barcelona. En la línia habitual, una xarxa de col·laboradors de Platea Jove s'encarrega de promocionar els espectacles del cicle als alumnes d'escoles i instituts de Manresa i comarca.