Una sortida per descobrir les troballes arqueològiques dels Prats de Rei, nova proposta dels AARB

Tindrà lloc aquest diumenge, i també es visitarà la Torre de la Manresana

Una sortida per descobrir les troballes arqueològiques dels Prats de Rei, nova proposta dels AARB
Una sortida per descobrir les troballes arqueològiques dels Prats de Rei, nova proposta dels AARB | ACN
NacióManresa
06 de febrer del 2020
Actualitzat a les 10:56h
Els Amics de l'Art Romànic del Bages (AARB) han organitzat, per aquest diumenge, 9 de febrer, una sortida al municipi dels Prats de Rei (a l'Anoia) per conèixer les troballes arqueològiques que s'han descobert durant els darrers anys. El 2013, i en el marc d'unes obres de renovació de la xarxa de clavegueram que s'estaven duent a terme al municipi, es van trobar les restes d'una muralla romana corresponents  a un assentament del segle V aC.  Segons els experts, es tracta d'una de les muralles més antigues conservades a Catalunya, que evidencien que Els Prats de Rei va ser un centre important de comunicacions al llarg de la història i que va ocupar-se ja fa més de 2.700 anys.

A banda de visitar l'entron arqueològic del municipi, els AARB també faran parada al museu municipal i a la Torre de la Manresana, una torre de guaita datada del segle X i que s'ha mantingut dempeus fins a dia d'avui, sent testimoni, fins i tot, de conflictes com la Guerra de Successió, durant la qual el comandant Guido von Starhemberg va dirigir les tropes austriacistes des del capdamunt [de la torre] en la seva victòria contra els borbònics.

La sortida es farà a tres quarts de nou del matí des de la parada d'autobús situada al polígon dels Dolors de Manresa (davant de la rotonda del Lidl). Allà, els assistents es repartiran en cotxes per anar fins al poble anoienc. El preu de l'activitat és de 5 euros, que s'hauran de costejar el mateix dia. Les inscripcions poden formalitzar-se enviant un correu electrònic a [email protected].