Creació literària

El Bages és la comarca de la Catalunya Central amb més inscrits al concurs literari «Ficcions»

La Joviat és el centre que més participants hi ha aportat

per NacióManresa , 5 de febrer de 2020 a les 13:03 |
El Bages és la comarca de la Catalunya Central amb més inscrits al concurs literari «Friccions» | Pixabay
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 332 alumnes de vint centres educatius de la Catalunya Central participaran en el concurs de creació literària Ficcions, l'aventura de crear històries, enfocat a joves d'entre 14 i 18 anys. Les comarques amb més participació de la zona són el Bages, amb 228 alumnes inscrits, i Osona, amb 69 participants. El centre que més participants hi aporta és l'Escola Joviat, de Manresa, amb un total de 92 inscrits.

A nivell català, Ficcions ha aconseguit 3.660 joves inscrits de 277 escoles d'arreu del territori. Més en concret, de la província de Barcelona hi prendran part 1.889 alumnes provinents de 119 instituts diferents.


Un any més, les xifres suposen un èxit, ja que Ficcions continua superant fronteres.
Concretament, s'ha ampliat la participació en la Franja de Ponent (Matarranya) amb 63 participants i, per primer cop, s'han unit al concurs literari catorze estudiants d'Andorra i un de Palència.


Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 1 d'octubre i es van tancar el dia 3 de febrer amb la pujada del primer capítol. A través de la pàgina web del concurs, qualsevol usuari pot llegir els capítols que van publicant els joves participants. 

 

Participació