Una dona s'enfronta a 13 anys de presó per calar foc a casa seva a Moià

La investigació policial va trobar acceleradors i va determinar que l'incendi havia estat provocat

05 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:03h
Entrada al passatge Vilardell on es va produir l'incendi
Entrada al passatge Vilardell on es va produir l'incendi | GSV
La Fiscalia de l'Audiència Provincial de Barcelona demana 13 anys de presó per a una veïna de Moià a qui acusa d'un delicte d'incendi amb greu risc per a la vida i la integritat física de les persones. El judici se celebrarà el proper dimarts 11 de febrer a la secció 6a de l'Audiència Provincial.

Els fets es remunten al 25 de juliol de 2017 quan, segons l'escrit del fiscal, l'acusada va calar foc a una casa unifamiliar que tenia en copropietat amb una altra dona al passatge de Vilardell, 3, de Moià.

Quan els serveis d'emergència van arribar a la casa es van trobar un sofà que cremava a la planta baixa i que afectava a la resta de mobles, portes i electrodomèstics. A la planta superior, els bombers també s'hi van trobar roba cremada a sobre els llits i les portes de les habitacions també cremades, en uns focus que s'havien apagat per falta d'aire.

Durant la revisió, els serveis d'emergència van trobar un bidó de cinc litres de benzina, que havia estat fet servir com a accelerant i que la investigada havia incendiat en el pis inferir de la casa unifamiliar, bo i comptant que en el garatge de la mateixa planta hi havia quatre bombones de butà que l'acusació valora que haguessin explotat "si no hagués estat per la ràpida actuació dels serveis d'emergències".

La Fiscalia valora el risc per a les persones que vivien a les cases pròximes ja que els números 1 i 3 del mateix passatge es troben només a 6 i 5 metres i mig, respectivament. L'acusació valora que les flames no hi van arribar "per la ràpida intervenció dels Bombers". L'escrit també valora el risc que van córrer els habitants de l'edifici del davant de la casa, un home i el seu pare, que van ser els que van avisar al servei d'emergències.

Per tot plegat, la Fiscalia demana 13 anys de presó per a l'acusada per un delicte d'incendi amb greu risc per a la vida i la integritat física de les persones i un període d'inhabilitació durant el mateix temps que la condemna.

Així mateix, el fiscal també demana que indemnitzi la copropietària de la casa i que assumeixi els costos del procediment.
Arxivat a