El BAXI Manresa és escombrat a Santiago de Compostel·la (97-83)

Els bagencs no tenen cap opció contra l'Obradoiro i sumen tres derrotes seguides a la lliga Endesa

L'Obradoiro s'ha mostrat  superior al BAXI Manresa
L'Obradoiro s'ha mostrat superior al BAXI Manresa | X. Cortizo
02 de febrer del 2020
Actualitzat el 03 de febrer a les 8:46h
Les estadístiques per sí soles no expliquen un partit sencer. Pedro Martínez ha explicat diverses ocasions que Eulis Báez aporta moltes més coses de les que diuen les xifres. Però els números sí que n'expliquen unes quantes. Si l'Obradoiro ha sumat 19 triples de 36 intents i el BAXI Manresa 16 tirs lliures de 27 no costa massa entendre que els gallecs han estat superiors als catalans. Aquesta tarda a Fontes do Sar el BAXI Manresa ha estat superat pel seu rival en tots els aspectes del joc. Surtin o no als números finals. Els dos jugadors que eren dubte, Eulis Báez i Ryan Toolson, han pogut jugar. El dominicà ha donat la raó al seu tècnic i ha estat dels pocs que s'ha salvat del mal partit. L'estatunidenc ha estat força desencertat.

El BAXI Manresa ha començat el partit amb Dani Pérez, Ryan Toolson, Deividas Dulkys, Luka Mitrovic i David Kravish. Per part de l'Obradoiro han sortit Pepe Pozas, Fletcher Magge, Maxime de Zeeuw, Cris Czerapowicz i Dejan Kravic. L'Obradoiro ha començat mossegant d'entrada. Les advertències de Pedro Martínez a la prèvia s'han complert. Els locals han demostrat la seva condició de bons llançadors de tres punts. Tres triples seguits contribuïen a obrir un primer forat d'allò més perillós. En canvi, el BAXI Manresa no estava gens encertat (12-2, minut 3). La banqueta manresana no trigaria a demanar temps mort i a introduir els primers canvis. Juan Pablo Vaulet i Eulis Báez han estat els primers recanvis. Aquests dos jugadors han estat cabdals per la reacció del seu equip. Amb paciència, el BAXI Manresa s'ha posat a només un punt. Moncho Fernández també ha hagut de demanar temps mort (14-13, minut 8). Seixanta segons que han donat aire als locals. En bona part, gràcies a Vladimir Brodziansky (25-16, minut 10).

El segon quart no ha solucionat els problemes del BAXI Manresa. Els manresans no trobaven recursos en atac. L'Obradoiro aconseguia superar la barrera dels deu punts (30-18, minut 12). Els tirs lliures tornaven a ser un rèmora. Fins i tot, Toolson en fallava un. En canvi, l'Obradoiro seguia lúcid des de la línia de tres punts. Quan un equip suma de tres en tres i a l'altre li costa sumar d'un en un les matemàtiques indiquen que la renda del primer no para de créixer. Ni el primer triple manresà ha transmès signes de reacció. Al triple de Dulkys han respost els locals amb dos llançaments des de més enllà dels 6,75. El marcador al final de la primera part reflectia allò que havia passat sobre la pista (54-32).

Dos punts de Kravish a la represa tampoc han estat un punt d'inflexió. Cris Czerapowicz ha respost amb l'onzè triple local. I Magee, amb el dotzè. La cara de Martínez era un poema. Pérez sumava un triple que obria un parcial de 2-10. Però la distància era tan gran que era difícil pensar en una remuntada heroica del BAXI Manresa. Més quan els locals capturaven diversos rebots en atac i els manresans tampoc aprofitaven les ocasions després de recuperar pilotes (65-45, minut 28). Tot i les moltes llacunes, els manresans havien equilibrat el marcador parcial. El problema per els bagencs era que venien de massa lluny (73-66, minut 30).

Per molt sentenciat que semblava el partit el que era clar que no faria el BAXI Manresa era abaixar els braços. Els bagencs s'han posat a quinze punts quan quedaven més de set minuts. Kostas Vasileiadis aconseguia un important triple per espantar possibles fantasmes. Dos punts més de Brodziansky tornaven a situar la renda als 20 punts (80-60, minut 33). Ha estat la darrera estocada. La resta ha estat un lent compte enrere que només servia per completar els quaranta minuts. Els catorze punts de la diferència final semblen pocs després d'una gran diferència entre els dos equips (97-83). Toca ja pensar en el transcendental partit contra el Dinamo Sassari. Seguir a Europa està en joc.

Incidències: Miguel Ángel Pérez Pérez, Sergio Samuel i Esperanza Mendoza han estat els àrbitres del partit. Una trenta d'aficionats del BAXI Manresa s'han desplaçat a Fontes do Sar. El públic local ha aplaudit Deividas Dulkys quan ha estat presentat atès que el lituà és un exjugador de l'equip gallec. Abans de començar el partit s'han guardat 24 segons de silenci en memòria de Kobe Bryant.