El BAXI Manresa vol trencar la mala ratxa en terra de bruixes

Els bagencs s'enfronten a l'Obradorio empatats victòries en la taula classificatòria

El BAXI Manresa visitarà dissabte l'Obradoiro
El BAXI Manresa visitarà dissabte l'Obradoiro | J. Alberch
31 de gener del 2020
Actualitzat el 01 de febrer a les 8:55h
El BAXI Manresa viatja a Galícia per enfrontar-se a l'Obradoiro (dissabte, 18.00h. Movistar Deportes 2). Catalans i gallecs es troben empatats a vuit victòries a la classificació. Tots dos compten, de moment, amb un còmode avantatge sobre la zona de descens. Però una victòria reforçarà al vencedor. I més quan equips com el Betis o l'Estudiantes han mostrat petits signes de millora. A la primera volta, l'Obradoiro es va imposar per sis punts de diferència. Per tant, a Fontes do Sar també hi haurà en joc el bàsquet average.

El BAXI Manresa no ha perdut massa temps analitzant la derrota contra l'Oostende el passat dimarts ni tampoc ha pensat encara en el decisiu duel del proper dimecres contra el Dinamo Sassari. Pedro Martínez i els seus jugadors estan centrats únicament en el partit contra l'Obradoiro. 

Martínez recupera Aleksancer Cvetkovic. El serbi no pot jugar a Europa però sí a la lliga i permetrà al seu tècnic comptar amb dos bases purs i no haver de fer invents. En canvi, no és segura la presència de dos puntals com Eulis Báez i Ryan Toolson. Els dos jugadors són dubte de cara al partit tot i que han viatjat cap a Santiago de Compostel·la. Tant el dominicà com l'estatunidenc faran exercicis de recuperació i participaran amb els seus companys depenent de la seva evolució. 

L'Obradorio va trencar la setmana passada una ratxa de tres derrotes seguides després de vèncer el València Bàsquet per 86-83. Els gallecs són l'equip ACB que fa més anys que té el mateix tècnic. Moncho Fernández hi és des de la temporada 2010-11. Fernández compta amb jugadors importants com David Kravic, que té unes mitjanes 13,7 punts i 6,1 rebots per partit, i Vladimir Brodzsiansky. El quadre gallec ha tingut molts problemes de lesions aquesta temporada. Pepe Pozas ha declarat que "hi ha gent que ha fet coses que, a priori, no són de la seva responsabilitat. Hem fet un pas endavant i seguim treballant". Per pal·liar aquests problemes, l'Obradoiro ha fitxat el base lituà Laurynas Beliauskas. El nou jugador no estarà encara disponible per enfrontar-se Al BAXI Manresa.

Martínez defineix el seu rival com un equip que "juga un molt bon bàsquet. Tenen jugadors molt atlètics amb bon tir de tres punts. A més, venen de guanyar el València en un autèntic partidàs", Kostas Vasileiadis s'ha recuperat de la seva lesió i estarà disponible per jugar contra el BAXI Manresa. 
Arxivat a