PIMEC Catalunya Central analitza amb els empresaris les oportunitats per reduir costos energètics

Experts en autoconsum fotovoltaic, biomassa i eficiència energètica n'aporten la seva visió en un acte celebrat a Vic

NacióManresa
31 de gener del 2020
Actualitzat a les 10:26h
PIMEC Catalunya Central analitza amb els empresaris les oportunitats per reduir costos energètics
PIMEC Catalunya Central analitza amb els empresaris les oportunitats per reduir costos energètics | PIMEC
Aquest passat dimecres, 29 de gener, a la tarda, les oficines de l'Associació d'Instal·ladors Catalans Oficials, ubicades a Vic, van acollir el PIMEC Fòrum Oportunitats per reduir costos energètics, un acte organitzat per PIMEC Catalunya Central i la Comissió de Sostenibilitat i Economia Circular de PIMEC. La trobada, en la qual van participar-hi diversos experts en energia, es va centrar en donar a conèixer i analitzar les accions prioritàries que poden dur a terme les empreses per aconseguir reduir els seus costos energètics. D'una banda, per prendre part en la lluita contra l'emergència climàtica, i de l'altra, per estalviar despesa econòmica i millorar així la seva competitivitat.

L'encarregat d'obrir l'acte va ser Joan Barfull, secretari general de PIMEC Girona i responsable tècnic de la Comissió de Sostenibilitat de PIMEC, presentant la trobada i donant la benvinguda als assistents. A continuació, Toni Campañá, tècnic de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), va fer una explicació genèrica de com les empreses poden ser més competitives a partir de les energies renovables i l'autoconsum, i va presentar les principals línies d'actuació del Govern de la Generalitat en aquesta matèria.

Instal·lacions fotovoltaiques

Per encetar el primer bloc de l'acte, Carlos Arqués, de Factor Energia, va exposar com treballen des de la comercialització amb les empreses per ajudar-les a fer realitat els seus projectes d'autoconsum. Tot seguit, Esteve Maneja, de Lavola Anthesis, va detallar les fases d'un projecte d'instal·lació fotovoltaica en una empresa i el rendiment que se'n pot treure. I Josep Maria Vinyeta, gerent d'AICO-AEFI, va parlar de la importància de fer un bon procés d'instal·lació perquè els projectes tinguin garanties d'èxit.

Biomassa per a ús tèrmic

Ja en la segona part, Marc Cortina, gerent del Clúster de Biomassa de Catalunya, va fer una fotografia de com està la biomassa al nostre territori. Després, Julià Sánchez, de Nafeti, va analitzar l'estalvi que pot suposar la instal·lació d'una caldera de biomassa per a una empresa. Per la seva banda, Carles Iglesias, d'Atria Bioenergia, va exposar els diversos factors i les diverses fases que intervenen en el procés de la biomassa. I Jordi Casas, d'Isved, va explicar l'origen de la biomassa, la seva evolució i les seves possibilitats.

El darrer bloc de la jornada, capitanejat per Esteve Maneja, de Lavola Anthesis, va centrar-se en els ajuts IDAE de solucions de monitorització i d'eficiència energètica a les empreses.