El ple de Sant Joan aprova definitivament el pressupost gràcies a l'abstenció de Cs i el vot de l'alcalde

El govern municipal ha desestimat les vint al·legacions presentades pels grups de l'oposició

Minut de silenci al pla de Sant Joan per la mort de Rosa Argelaguet
Minut de silenci al pla de Sant Joan per la mort de Rosa Argelaguet | AjSJV
Redacció
30 de gener del 2020
Actualitzat a les 22:29h
En el ple municipal d'aquest dijous s'ha aprovat de manera definitiva el pressupost municipal de 2020 de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada i del Patronat Municipal Assistencial, un cop s'han desestimat les resolucions a les al·legacions presentades pels grups municipals d'Esquerra Republicana de Catalunya (onze), Compromís amb Sant Joan (vuit) i Junts per Catalunya (una). A l'inici del ple, la corporació ha guardat un minut de silenci per la mort de Rosa Argelaguet, aquest mateix dijous.

El pressupost ha quedat aprovat definitivament amb els 8 vots a favor de l'equip de govern (Alternativa per Sant Joan i Partit Socialista de Catalunya), una abstenció de Ciutadans i 8 vots en contra de la resta de grups de l'oposició (ERC, Junts per Catalunya i Compromís Amb Sant Joan). Amb l'empat, el vot de qualitat de l'alcalde preval en la segona votació i, per tant, les al·legacions han quedat desestimades i el pressupost aprovat.

L'equip de govern ha decidit denegar les al·legacions presentades i ha exposat que els motius són polítics i tècnics. Polítics en aquelles propostes en què es tracta d'una decisió de competència de l'equip que governa actualment l'Ajuntament, a banda que, segons la intervenció municipal, les al·legacions no han estat fonamentades en cap dels motius previstos en la legislació.

Pel que fa els motius tècnics, les previsions d'ingressos s'han fet segons els drets reconeguts de l'any 2019. En aquest sentit, l'alcalde del municipi, Jordi Solernou, ha explicat al ple que la previsió d'ingressos és coherent i prudent. "No deixen de ser previsions i, per tant, no podem afirmar amb certesa que acabin sent així, però ens hem basat en totes les quantitats d'ingressos que hem rebut durant l'exercici de l'any 2019", ha assegurat.

Cal tenir en compte que en l'aprovació inicial dels pressupostos, l'oposició es va queixar de no haver estat informada de les modificacions que es van produir a última hora i que van permetre l'abstenció de Ciutadans gràcies a l'eliminació de la partida a l'AMI i a una subvenció a Òmnium.