L'Ajuntament de Sallent decreta dos dies de dol per la mort de Rosa Argelaguet

Commoció en el món polític i universitari del Bages per la mort de la directora de la UPC Manresa

Rosa Argelaguet rebent la Medalla de la Ciutat al Mèrit Educatiu a l'EPSEM
Rosa Argelaguet rebent la Medalla de la Ciutat al Mèrit Educatiu a l'EPSEM | AjM
Redacció
30 de gener del 2020
Actualitzat a les 21:07h
La mort sobtada, als 61 anys, de Rosa Argelaguet, directora de l'EPSEM (UPC Manresa), regidora de Sallent i exregidora de Manresa, aquest dijous, ha commocionat el món polític i científic del Bages.

L'Ajuntament de Sallent ha decretat dos dies de dol i convoca per aquest divendres a les 12 del migdia a fer un minut de silenci a la plaça de la Vila. Així mateix, el Consell Comarcal també ha mostrat el seu més sentit condol a la família i les amistats d'Argelaguet, i ha volgut destacar, entre moltes altres facetes de la seva vida, el seu compromís amb el Geoparc de la Catalunya Central.

L'exalcalde de Sallent, David Saldoni, amb qui Rosa Argelaguet havia estat tinent d'alcalde durant dos mandats, del 2011 al 2019, i amb qui compartien grup en aquest mandat, s'ha mostrat "destrossat, consternat i incrèdul" davant la seva mort. "La Rosa era una persona compromesa, que sempre apostava per solucionar els conflictes sense fer massa soroll", ha assegurat Saldoni, qui ha volgut destacar que "aquest és el llegat, molt gran, que ens emportem d'ella".

Des del PSC, formació de la que va formar part entre 2011 i 2019, el primer secretari de la formació a la Catalunya Central, Cristòfol Gimeno, ha afirmat que els socialistes es troben "sobtats i tocats" per la mort sobtada de Rosa Argelaguet. Gimeno ha destacat que sempre han mantingut "una relació cordial i amistosa" tot i les diferències ideològiques que s'han produït en els darrers mesos. Per això han definit la pèrdua com a "dolorosa", i han volgut traslladar el seu condol a família i amics.