gent gran

Ajuntament i entitats de gent gran de Manresa visiten la Residència de Sant Hilari de Sacalm

L'objectiu és conèixer la seva Unitat de Convivència per aplicar-la a la nova residència per a gent gran que es construirà al barri del Xup

per Redacció , 30 de gener de 2020 a les 14:53 |
Representants de Manresa a la residència de Sant Hilari Sacalm | AjM
La regidora d'Acció i Inclusió Social de l'Ajuntament de Manresa, Mariona Homs Alsina, acompanyada d'una representació d'entitats veïnals i vinculades a la gent gran de Manresa han visitat avui a la Unitat de Convivència de la Residència de Sant Hilari Sacalm, gestionada per l'empresa pública Sumar, Serveis Públics d'Acció Social, amb la finalitat de conèixer el seu model d'atenció centrada en la persona que serà una referència per a la nova residència que l'Ajuntament preveu construir al barri del Xup.

Des de la regidoria s'ha convidat a la visita a les diferents associacions de gent gran, la Plataforma en Defensa de les Pensions i Drets de la gent gran, Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, Federació d'Associacions de Veïns, Associació de Veïns del Xup, UGT, Associació Viure i Conviure, Casal de la gent gran de la Font, GIMMA, Coordinadora de Jubilats i Pensionistes, Associació de gent gran de Manresa, Consell de la gent gran i representants de la Plataforma i tècnics municipals.


La delegació manresana ha estat rebuda per la directora tècnica de l'empresa Sumar, Mariona Rustullet, que ha explicat les bases d'aquest model innovador que, entre d'altres característiques, suposa un canvi de paradigma ja que es centra en la persona i en fer sentir-los com a casa. Aquest nou model fomenta l'autonomia de les persones, una formació diferent dels professionals; i un model arquitectònic més amable i dissenyat perquè els centres siguin el més semblant a casa nostra.

Sumar ha estat l'empresa que ha fet l'avantprojecte de viabilitat de la futura residència municipal al Xup que ha de permetre a la concertació de les places amb la Generalitat de Catalunya. L'estudi es farà públic properament a la ciutat de Manresa.

 

Participació