La producció del TNC «La Rambla de les Floristes» arriba al Kursaal aquest cap de setmana

El clàssic de Josep Maria de Sagarra fa parada a Manresa, la tercera ciutat de la gira que portarà l'espectacle per una vintena de poblacions catalanes

«La rambla de les floristes» arriba aquest cap de setmana al Kursaal
«La rambla de les floristes» arriba aquest cap de setmana al Kursaal | Promocional
NacióManresa
30 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:54h
La Sala Gran del Teatre Kursaal acollirà, aquest cap de setmana, en tres funcions, La Rambla de les Floristes de Josep Maria de Sagarra, en una producció que el teatre Nacional de Catalunya (TNC) porta de gira per una vintena teatres catalans. Amb les entrades gairebé exhaurides per les tres funcions que se n'oferiran (dissabte a dos quarts de nou del vespre i diumenge a dos quarts d'una del migdia i a les sis de la tarda), el muntatge del TNC l'ha dirigit Jordi Prat Coll i l'interpreten catorze actors i actrius, encapçalats per Rosa Boladeras, que protagonitza aquest clàssic de Sagarra.

A la Rambla de les Flors s'hi passegen, amb tota promiscuïtat, les múltiples facetes de la calidoscòpica realitat barcelonina. Testimoni d'excepció de les agitacions polítiques, la parada de l'Antònia ofereix perfums i colors a tothom que s'hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l'ha vist créixer. I avui, vuit dècades després que Josep Maria de Sagarra escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona, la Rambla continua vertebrant les confluències de la nostra realitat.

Un clàssic del teatre català en què ressonen les commocions polítiques de dos moments estructurals en la nostra història recent. Per una banda, l'estrena va ser el març del 1935, mesos després que Lluís Companys proclamés l'Estat Català. Per una altra banda, l'obra està ambientada poc abans de la revolució de la Gloriosa de 1868, amb què es posaria fi a les tres dècades del regnat d'Isabel II.

Queden molt poques entrades per veure La Rambla de les Floristes. Tenen un preu de 28 euros (de 26 amb el Carnet Galliner i pels majors de 65 anys, i de 6 euros pels menors de 25 anys), i es poden comprar a les taquilles del Kursaal o per internet, prement aquest enllaç.

Col·loqui postfunció, diumenge a la tarda

Després de la funció diumenge a les sis de la tarda, la sala petita del Kursaal acollirà un col·loqui postfunció amb els actors i actius de La Rambla de les Floristes, oberta a tot el públic.