Ajuntament i pensionistes signaran dimarts els acords establerts en matèria de gent gran per aquest 2020

El document de les propostes i actuacions que la Plataforma en defensa de les pensions públiques de Manresa va acordar amb l'equip de govern de la ciutat, va ser aprovat en una assemblea el passat 20 de gener

Ajuntament i pensionistes signaran dimarts els acords establerts en matèria de gent gran per aquest 2020
Ajuntament i pensionistes signaran dimarts els acords establerts en matèria de gent gran per aquest 2020 | ACN
NacióManresa
30 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:09h
El proper dimarts, 4 de febrer, a les deu del matí, uns quants representants de la Plataforma en defensa de les pensions públiques i els drets de la gent gran de Manresa es trobaran amb l'equip de govern de la ciutat per signar els acords establerts entre tots dos ens en relació als pressupostos i actuacions per l'any 2020 en matèria de gent gran.

El document, que van elaborar conjuntament la plataforma i la regidoria d'Acció i Inclusió Social, va ser aprovat, el passat 20 de gener, en una assemblea en la qual hi van prendre part una cinquantena de jubilats i pensionistes. 

Entre els acords presos, i en l'apartat de l'atenció domiciliària, l'Ajuntament de Manresa es compromet incrementar en 4.000 hores el servei durant aquest 2020; a eixugar les 91 persones en llista d'espera de la teleassistència i sumar-les a les 1.900 que actualment es beneficien del servei, i a afegir un professional més dintre de l'Equip Professional de Treball Social per la Dependència i Discapacitat (EDID).
 
Pel que fa a l'àmbit dels centres residencials, al llarg d'aquest any, el consistori vetllarà per cercar acords amb la Generalitat amb l'objectiu que aquesta tregui a concurs més places per a concertar amb els centres residencials existents. Així mateix, l'Ajuntament també ha estipulat un calendari orientatiu de les actuacions per a la construcció i posada en funcionament de la nova residència municipal, que pretén acabar les obres a finals del 2022.
 
Entrant en l'apartat d'habitatges tutelats o amb serveis, l'equip de govern ha agafat el compromís de dur a terme un estudi per a la possible promoció de nous habitatges o bé la millora dels que ja hi ha, agafant com a model  el que s'està portant a terme a Igualada. Complementàriament, l'Ajuntament analitzarà, també, la possibilitat de fer algunes unitats d'habitatges amb serveis en el marc del programa funcional de la nova residència municipal.
 
Entre el document d'acords també s'hi especifica que el consistori engegarà una campanya de difusió per a donar a conèixer el programa d'ajudes Xec-Servei, un ajut econòmic que atorguen els Serveis Socials en format de val de descompte directe per a cada hora de servei de proximitat que es consumeix de qualsevol de les empreses adherides al programa. En aquest sentit, l'Ajuntament buscarà empreses que vulguin prendre part de la iniciativa.
 
Un altre dels pactes establerts especifica que des de l'Ajuntament s'impulsarà un banc d'ajudes tècniques en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya que començarà a funcionar a partir del 2021.
 
Amb la voluntat que tots els acords es compleixin s'ha creat una comissió de seguiment amb representants de la regidoria d'Acció i Inclusió Social i de la plataforma.