Uns 260 alumnes de secundària competiran a la UPC Manresa en el marc de la VII Copa Cangur

Integrants per set estudiants, cada equip disposarà de 60 minuts per resoldre una col·lecció de problemes matemàtics

L'EPSEM tornarà a acollir les proves cangur aquest dimecres
L'EPSEM tornarà a acollir les proves cangur aquest dimecres | UPC
Redacció
29 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:21h
La Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa, de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), acollirà aquest dijous la primera fase de la VII Copa Cangur. El concurs es realitzarà el mateix dia arreu de Catalunya i compta cada any amb més participants, als quals se sedueix plantejant reptes amb puntuació dinàmica, com és el cas de la Borsa, que depèn de l'oferta i la demanda. En l'edició d'enguany hi participaran uns 260 estudiants.

Amb noves seus a Berga i Igualada, en les quals hi participen equips que es van estrenar a Manresa, l'edició d'enguany suposa un nou rècord, ja que s'incorporen nous centres de poblacions que s'estrenen en la competició de Santa Coloma de Queralt, Solsona, Vic i rodalies. 

Així, a Manresa hi confluiran un total de 37 equips, de 20 centres de poblacions de les ribes del Cardener, del Ter i del Llobregat, la qual cosa demana una bona logística del concurs, que es realitzarà en dos torns, gràcies a la implicació i el treball en equip de la UPC Manresa i del professorat de l'entorn. 

Integrants per set estudiants, cada equip disposarà de 60 minuts per resoldre una col·lecció de problemes. Els grups competeixen entre ells contra rellotge i amb gran pressió, ja que la puntuació per a cada problema resolt es va modificant segons es desenvolupa el concurs. Aquest disseny del concurs el fa molt emocionant i promou que l'alumnat participant estableixi estratègies de joc i que pensi i debati amb profunditat els problemes resolts.

Els millors equips passaran a la fase final de la Copa Cangur, que tindrà lloc el dia 5 de març al Centre Cultural La Torreta de Montmeló.