El FABA i la comunitat àrab amazig del Barri Antic es reuneixen per crear punts de contacte

En la trobada es va parlar del plantejament i objectius del festival, es va conèixer més a fons les característiques de la comunitat d'origen àrab i amazig, així com de les seves pràctiques culturals i creatives

Trobada del FABA amb membres de la comunitat àrab amazig
Trobada del FABA amb membres de la comunitat àrab amazig | FABA
Redacció
29 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:22h
El FABA i la comunitat de veïns i veïnes d'origen àrab amazig del barri Antic de Manresa es van reunir el passat divendres 24 de gener a l'Espai Òmnium de Manresa en una trobada oberta a tots els públics. Una quinzena de persones, especialment membres de l'organització del festival i persones d'origen àrab, amazig i sirià, hi van participar. 

La trobada tenia com a objectiu detectar que és allò que apropa i allunya les persones d'origen àrab i amazig -un sector important de les comunitats del barri antic- del plantejament actual del festival. El FABA té la voluntat de fer-se des de i per a tot el barri: per això la trobada es va centrar en els punts de contacte. 

En la trobada es va parlar del plantejament i objectius del festival, es va conèixer més a fons les característiques de la comunitat d'origen àrab i amazig, així com de les seves pràctiques culturals i creatives i es van sondejar i validar maneres d'acostar-s'hi. Elements com la comunicació bilingüe (català i àrab), la participació gastronòmica i la inclusió d'una oferta cultural pròpia són alguns dels elements que es van mencionar. També es va fer notar la gran heterogeneïtat que compon la comunitat d'origen àrab i amazig, tant en sensibilitats, pràctiques culturals com perfil socioeconòmic. 

Per totes les assistents i també per l'organització del FABA la trobada es va valorar com a extremadament positiva. Segons l'organització "aquestes iniciatives ajuden a teixir vincles entre persones de forma pràctica i real mitjançant la coneixença i la col·laboració". La trobada és una de les accions que té per objectiu a mitjà termini aconseguir la implicació activa de la gent d'origen àrab i amazig en aquest espai col·lectiu que és el projecte FABA.