El BAXI Manresa llença a Oostende una classificació que tenia al sac (85-72)

Els bagencs deixen escapar una renda de 18 punts que tenien al tercer quart

El BAXI Manresa ha deixat perdre un avantatge de 18 punts contra l'Oostende
El BAXI Manresa ha deixat perdre un avantatge de 18 punts contra l'Oostende | BCL
28 de gener del 2020
Actualitzat el 29 de gener a les 16:31h
El BAXI Manresa ha deixat escapar una classificació que tenia al sac. El 40-58 que reflectia el marcador al tercer quart feia pensar en un plàcid final de partit a Oostende. Més qual el tècnic local ha estat desqualificat en rebre dues tècniques consecutives. Però la realitat ha estat molt diferent. Als de Pedro Martínez se'ls hi han fos els ploms i els locals han protagonitzat una reacció espectacular. Amb la derrota, el BAXI Manresa es jugarà el seu pas als vuitens de final contra el Dinamo Sassari a la darrera jornada al Nou Congost.

Dani Pérez, Deividas Dulkys, Pere Tomàs, William Magarity i Luka Mitrovic han estat els cinc titulars del BAXI Manresa. Per part de l'Oostende han començat Dusan Djorjevic, Brian Angola, Jean Marc Nwema, Amar Sylla i Shevon Thompson. L'enfrontament ha començat amb desencert als dos cantons. Més per part bagenca. Dulkys volia trencar la mala ratxa que duu al llançament triple les darreres jornades. Sense èxit. El lituà n'ha errat tres en menys de cinc minuts. Els punts del BAXI Manresa els aportaven els jugadors interiors. Per part local, els primers punts els sumava Sylla. A l'exMadrid se l'hi han afegit els seus companys i el conjunt local ha obert un primer forat (11-6, minut 6). Martínez feia les primeres rotacions. Eulis Báez era un dels primers a entrar. Però el dominicà duraria poc a la pista. Un cop al genoll el portaria aviat a la banqueta i era suplert per Jordan Sakho. Els imputs eren molt negatius per als bagencs. Fins que dos triples han aclarit un xic l'escenari. Magarity i Jou posaven el seu equip a un sol punt (15-14, minut 8). Aquesta recció no ha intimidat l'Oostende. Els belgues han seguit mantenint el ritme de partit. Cistelles fàcils i diversos 2+1 deixaven un sòlid avantatge per als locals a l'acabar el primer quart (27-18).

El segon quart ha vist el reton del Báez a la pista. Senyal que el cop al genoll havia quedat en un ensurt. També ha començat amb un BAXI Manresa més intens. Un parcial de 0-4 en menys de dos minuts feia demanar temps mort al tècnic local. No ha servit per aturar el canvi de dinàmica que s'estava vivint. Els manresans han ampliat el parcial a 0-10 i s'han posat altre cop per davant (27-28, minut 14). Els locals, a més, estaven carregats de personals. Juan Pablo Vaulet ha visitat diversos cops el punt de personal. L'argentí es seguia mostrant insegur com el passat diumenge contra el Real Madrid. Era la única llacuna de l'argentí. I si no era Vaulet qui feia una càtedra de fonaments era Báez. L'ala-pivot ha fet molt mal a l'Oostende. El partit havia canviat radicalment. Dels nou punts de desavantatge que tenia el conjunt manresà al final del primer quart s'ha passat a una renda de nou a la mitja part (34-43).

La renda manresana ha seguit creixent de la mà de Mitrovic. L'Oostende veia com el partit se li podia escapar sense remei. Un triple i un 2+1 igualaven momentàniament el parcial del període. Però el BAXI Manresa era conscient que s'hi jugava la classificació i ha fet un nou cop de gas. Pérez i Báez col·locaven un 40-54 a un marcador que amenaçava amb un ruptura definitiva. A sobre, Dario Dgergja rebia dues tècniques seguides per protestar (40-58, minut 24). El tècnic havia d'abandonar la pista. Curiosament, l'Oostende ha reaccionat sense el seu entrenador. En poca estona els belgues han aconseguit un parcial de 14-0. Nelson ha trencat el parcial amb dos tirs lliures. Nwema acostava més el seu equip abans que Nelson anotés un altre tir lliure (57-61, minut 30).

L'anglès sumava un triple només començar el període definitiu que era pur aire. Nwema replicava dos atacs després. El belga estava calent. Poc després sumava tres punts més que posava l'Oostende a un sol punt. El col·lapse manresà era de tal magnitud que McKyle McIntosh capgirava el marcador (65-64, minut 33). Báez tornava a la pista per aportar la seva experiència. Per pocs moments ha semblat que la sagnia es podia aturar. Però no ha estat així. L'Oostende s'ha vist amb cinc punts al seu favor (73-68, minut 36). Martínez ha demanat un temps mort que no ha solucionat res. Els darrers minuts han estat un suplici per un 85 – 72 final. El BAXI Manresa es jugarà la classificació contra en Dinamo Sssari el proper dimecres al Nou Congost.

Incidències: Yohan Rosso (França), Wojciech Liszka (Polònia) i Darius Zapolski (Polònia) han estat els àrbitres del partit. Abans de començar el partit s'han recordat les figures de Kobe Bryant i Robert Archibald.