El cicle Artés és Música engegarà divendres amb un concert d'homenatge a la chanson française

Anirà a càrrec de la cantant Núria Cols i el pianista David Martell i tindrà lloc a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música

La cantant Núria Cols i el pianista David Martell oferiran divendres un concert d'homenatge a la chanson française
La cantant Núria Cols i el pianista David Martell oferiran divendres un concert d'homenatge a la chanson française | Promocional
NacióManresa
28 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:25h
Aquest divendres, 31 de gener, a les nou del vespre, Artés donarà el tret de sortida a una nova edició del cicle Artés és Música, organitzat per l'Ajuntament del poble i l'Escola Municipal de Música. En aquesta ocasió seran sis, les propostes musicals que s'oferiran, que inclouran diversos estils i gèneres per arribar a un ventall de públic més ampli.

La que inaugurarà el cicle serà una actuació d'homenatge a la chanson française, a càrrec de la cantant Núria Cols i el pianista David Martell. Tots dos, i sota el títol Boulevard de la Chanson Française, faran un recorregut per les cançons més emblemàtiques que van formar part d'aquest corrent, donant vida a peces d'artistes com Edith Piaf, Barbara, Jacques Brel, Georges Brassens, Charles Trenet o Georges Moustaki. El recital, que començarà les nou del vespre i tindrà lloc a l'Auditori de l'Escola de Música, commemorarà la cultura i la música francesa des de l'època dels petits cabarets parisencs a la de tota una generació d'autors, compositors i intèrprets que van provocar una autèntica edat d'or de la cançó poètica en aquesta llengua.

El concert de divendres comptarà amb la col·laboració del Cor Jove i del Cor d'Adults de l'Escola Municipal de Música que, dirigit per Elisenda Duocastella, acompanyarà el duet Cols-Martell en dues de les peces que interpretaran. 

El preu de l'entrada és de 5 euros i els tiquets es podran comprar el mateix dia de l'espectacle, a l'entrada de l'Auditori.  

Més concerts al març

Després d'aquest primer concert d'homenatge a la chanson française, l'Artés és Música no tornarà a oferir propostes fins el dissabte 14 de març. En aquest cas, els protagonistes seran el trompetista Ramon Figueras i el trombonista Guillem Boltó, components del duet Pet'n'bone. Tots dos duran a terme, a partir de les vuit del vespre, un concert amb una primera part acompanyats del grup de metalls de l'Escola Municipal de Música d'Artés i una segona part de caràcter simfònic amb la Banda i l'Orquestra del mateix centre. El recital tindrà lloc a la Sala Dos de Gener.

La següent activitat del cicle se celebrarà el diumenge 29 de març, a les onze del matí, a l'Auditori de l'Escola de Música. Es tracta d'Aigua, un viatge sensorial i participatiu per als més petits amb l'aigua com protagonista que anirà a càrrec de Laura Gual, Aina Plans, Àfrica Manils i Meritxell Balada. 

Newsies, el musical que clourà el cicle

La programació -que també inclourà un recital de violoncel a càrrec de Pere Requena i un concert de piano de la mà de Montserrat Sala Morral- clourà amb el musical Newsies, que els alumnes de l'assignatura de Teatre Musical estan preparant en col·laboració amb el grup de teatre local Nei Teatre.

L'obra, que comptarà amb la música en directe del professorat de l'Escola de Música d'Artés, s'estrenarà els dies 30 i 31 de maig a la Sala Dos de Gener. També farà parada al Teatre Kursaal de Manresa, el dilluns 22 de juny.