Ponsa torna a comptar amb dones reals per presentar la seva nova col·lecció, inspirada en la mar d'Aral

La desfilada es durà a terme el dilluns 3 de febrer a la tarda a l'antiga fàbrica Estrella Damm

Ponsa torna a comptar amb dones reals per presentar la seva nova col·lecció,  inspirada en la mar d'Aral
Ponsa torna a comptar amb dones reals per presentar la seva nova col·lecció, inspirada en la mar d'Aral | MP
NacióManresa
28 de gener del 2020
Actualitzat a les 10:29h
Després del camí obert amb la desfilada Muses, la dissenyadora manresana Miriam Ponsa repetirà, el proper dilluns, 3 de febrer, l'experiència de presentar la seva nova col·lecció en una desfilada independent protagonitzada per models no professionals que surten dels cànons de bellesa establerts. Es tracta d'una iniciativa que vol posar l'essència, el concepte artístic i els valors de la marca al centre.

La tria de les models que lluiran les noves creacions de la manresana la va fer la mateixa Ponsa a través d'un càsting que va comptar amb més de setanta aspirants. De totes elles, en va escollir vint-i-una, d'edats compreses entre els 19 i els 73 anys i de talles i orígens ben diversos.

La nova col·lecció de Miriam Ponsa, anomenada Mar d'Aral, vol reflexionar i denunciar la petjada de l'ésser humà en el nostre ecosistema; un ecosistema, ressalta la dissenyadora, "que està malalt per la sobreproducció i l'explotació sense pietat dels recursos naturals i humans", i en el qual "la indústria de la moda hi té una responsabilitat important".

L'any 1960, la mar d'Aral era el quart llac més gran del món, però els projectes de la URSS de canalització d'aigua a les àrides planes de Kazakhstan, l'Uzbekistan i Turkmenistan per la creació de regadius i extensos camps de cotó, van convertir un llac pròsper en un desert de sal i substàncies tòxiques. El volum del mar s'ha reduït en més d'un 80% i ha deixat enrere un cementiri de vaixells oxidats en la sorra salinitzada així com també greus conseqüències en la salut de la població de la regió. El desert de sal en què s'ha convertit la Mar d'Aral i l'oxidació de les embarcacions abandonades són la font d'inspiració en aquesta col·lecció.

El diàleg entre les matèries i l'experimentació en textures es converteix en un dels eixos principals d'una col·lecció que ens traslladarà al desert d'Aral amb les seves tonalitats ataronjades de camel, marró i coure. Els teixits naturals com el cotó, la seda, el mohair, el caixmir i la llana són els protagonistes de la col·lecció. 

La presentació de Mar d'Aral tindrà lloc el proper dilluns, 3 de febrer, a dos quarts de set de la tarda, a l'antiga fàbrica Estrella Damm de Barcelona.