Ampans convoca el segon Premi Insert, de creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual

El Premi s'inclou en el marc del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, Clam

Ampans impulsa la segona edició del Premi Insert
Ampans impulsa la segona edició del Premi Insert | Ampans
Redacció
27 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:51h
Ampans obre la convocatòria d'una nova edició del Premi Insert, a la creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual, el en marc del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (Clam), que tindrà lloc del 30 d'abril al 10 de maig a Manresa i Navarcles.

Les arts audiovisuals s'han convertit en una eina important de motivació i aprenentatge per a la inclusió activa de les persones amb discapacitat intel·lectual. Ampans va crear el Premi Insert per donar impuls a aquesta realitat i fomentar la transmissió de valors i drets mitjançant el cinema. L'any passat va ser la primera edició i va tenir molt bona rebuda, enguany continua formant part de la programació oficial del Festival Clam, i compta amb el suport de Teixits Forés.

Insert, el terme cinematogràfic que dóna nom al premi, correspon a una presa realitzada durant el rodatge per destacar accions o detalls importants que podrien passar desapercebuts. S'ha escollit aquest paral·lelisme per destacar el treball creatiu de les persones amb discapacitat intel·lectual, que sovint no rep l'atenció i el reconeixement que mereix.

D'acord amb les bases, s'hi poden presentar treballs a nivell individual o col·lectiu, en format de reportatge, curtmetratge o documental que no superin els 20 minuts de durada i un mínim del 50% de l'equip de producció (tècnic i artístic) ha d'estar format per persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. S'admetran treballs de tot l'estat en qualsevol de les seves llengües oficials i el jurat està format per membres de l'organització del Festival Clam. El treball guanyador rebrà un únic premi de 500 euros en metàl·lic i un trofeu, que es lliurarà a la cloenda del Festival Clam. Les bases del Premi es poden consultar a la web d'Ampans.