Mecenatge

L'empresa de vins i cava Piteus, nova sòcia mecenes de la Fundació Cardona Històrica

La col·laboració públic-privada és una eina clau impulsada per la Fundació a fi de garantir la sostenibilitat econòmica del projecte

per Redacció , 27 de gener de 2020 a les 11:26 |
Representants municipals de Cardona i de l'empresa Piteus | AjCdn
L'empresa cardonina SAT 1005 CAT, coneguda com a Vins i Cava Piteus, ha signat un acord de col·laboració via mecenatge en qualitat de socis amb la Fundació Cardona Històrica.

La col·laboració públic-privada és una eina clau impulsada per la Fundació a fi de garantir la sostenibilitat econòmica del projecte de promoció, divulgació i conservació del patrimoni local. Amb aquest nou acord, ja són quatre les empreses sòcies de la Fundació (Salinera de Cardona, Excavacions Cots Codina i Semen Cardona) i un que n'és membre col·laborador d'Honor (ICL Iberia).


La família Canals, propietària del negoci dels vins i cava, va adquirir l'any 1987 la finca El Llobet, ubicada en part al terme municipal de Cardona. Allà s'hi desenvolupa el cultiu de raïm (Cabernet, Merlot i blanc). La finca inclou una masia del 1606 on s'hi desenvolupen activitats turístiques vinculades a l'enoturisme.

Vins i Cava Piteus produeix milers d'unitats de vi blanc, negre, rosat, cava i vermut que es comercialitza arreu de Catalunya, a la resta de l'Estat i amb exportacions internacionals.


La Fundació Cardona Històrica és una fundació privada creada per l'Ajuntament amb l'objectiu de treballar en la recuperació i la gestió del patrimoni històric del municipi. L'impuls del mecenatge a fi de fomentar el seu estudi i projectar Cardona a l'exterior és un altre dels objectius de la Fundació. 

El Parc Cultural de la Muntanya de Sal, el Centre Històric Cardona Medieval, el Castell de Cardona, l'Oficina de Turisme i l'Auditori Valentí Fuster, són els equipaments que es gestionen actualment des de la Fundació.

La Fundació agraeix la voluntat de col·laboració i compromís de Vins i Cava Piteus en l'impuls del projecte de promoció i gestió turística a Cardona.

 

Participació