Salut i Althaia signen l'acord per a la segona fase de les obres de Sant Joan de Déu

La segona fase comprèn la construcció de dos blocs més, la finalització dels dos ja construïts, els equipaments i l'acondiciament de l'actual edifici

Redacció
05 de desembre del 2009
576_1260005477signatura
576_1260005477signatura

Signatura de l'acord per a finançar la segona fase d'ampliació de Sant Joan de Déu. Catpress

Aquest divendres al migdia, s'ha viscut un nou moment important en el procés de construcció del nou hospital de Manresa. El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Althaia han signat el protocol de col·laboració per al finançament de la segona fase de les obres d'ampliació de l'Hospital Sant Joan de Déu. L'acte, que ha tingut lloc a l'espai on s'ubicarà el vestíbul del nou edifici, l'ha presidit la consellera de Salut, Marina Geli, l'alcalde de Manresa i president de la Fundació Althaia, Josep Camprubí, que juntament amb el director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Sabaté, han signat l'acord. En el marc d'aquest acte, s'ha fet una visita a les obres de la primera fase per conèixer-ne el seu estat, un any i nou mesos després del seu inici.
 
El pressupost de la segona fase de les obres d'ampliació de Sant Joan de Déu és de 93 milions d'euros. Comprèn la finalització de tot el nou edifici, els equipaments i la remodelació de l'edifici actual. El Departament de Salut, d'acord amb el protocol signat avui, farà una aportació directe de 60 milions d'euros. La resta els assumirà la Fundació Althaia amb recursos propis.

La primera fase, ara en execució, suposarà una inversió d'uns 54 milions d'euros que engloba totes les obres prèvies realitzades abans de l'execució del nou edifici (Nou edifici CSAM, nou bloc obstètric-neonatal, enderroc,...), l'obra nova i una part dels equipaments. Per aquesta fase, el Departament de Salut va atorgar una subvenció de 21,5 milions d'euros.

La segona fase inclou l'acondiciament de l'actual edifici
La segona fase d'ampliació comprèn la construcció de dos cossos més d'edifici, l'acabament de l'interior dels dos blocs construïts en la primera fase i l'acondiciament de l'actual Sant Joan de Déu. De fet, es farà una gran transformació a aquest edifici, actualment en servei, per tal de reubicar les diferents unitats i per acollir aquells serveis de suport que ara estan repartits en els diferents edificis d'Althaia. S'hi ubicarà, entre d'altres, l'àrea de rehabilitació, la unitat de diàlisi i l'àrea administrativa. A més, s'ampliarà la farmàcia i es construirà una nova cuina preparada per abastir a totes els pacients, usuaris i professionals de la institució. Les plantes d'hospitalització de l'actual edifici es remodelaran i es reubicarà tota l'àrea maternoinfantil.

Quan tot estigui finalitzat, l'hospital resultant, suma de l'edifici actual i del nou, funcionarà com un sol bloc integrat i únic. Aquest nou hospital permetrà concentrar en un mateix equipament tots els serveis i l'activitat que ara es dóna al Centre Hospitalari, a Sant Joan de Déu i a una part de la Clínica Sant Josep.  El projecte preveu un sol hospital d'uns 60.000 metres quadrats, dels quals 40.000 són de nova construcció i els altres 20.000 corresponen a l'edifici actual. A aquesta superfície cal sumar-hi els 18.000 metres quadrats de l'aparcament que tindrà una capacitat de gairebé 600 places.

Continuïtat de les obres
La previsió és que la segona fase de les obres es comenci a construir abans d'acabar la primera fase, cap a finals del 2010. La durada aproximada d'aquesta segona fase seria d'uns tres anys.