El BAXI Manresa cau amb la cara ben alta contra el Real Madrid (75-80)

Aquesta vegada el final igualat és contrari als interessos bagencs

El BAXI Manresa ha acabat perdent contra el Real Madrid
El BAXI Manresa ha acabat perdent contra el Real Madrid | J. Alberch
26 de gener del 2020
Actualitzat a les 19:59h
El BAXI Manresa ho ha intentat fins el final. El 10-24 que hi havia al marcador al primer quart feia presagiar una fàcil victòria del Real Madrid. La realitat ha estat una altra. Els manresans han lluitat com en tota la temporada i han tingut opcions fins al final. Juan Pablo Vauet ha estat el líder d'un equip que vencia 66-59 al darrer quart. Sense oblidar homes com David Kravish i Eulis Báez. Però al final, la classe dels visitants s'ha imposat. Una diferència estadística important han estat els tirs lliures. 12/22 pel BAXI Manresa i 26/30 pel Real Madrid.

Aleksander Cvetkovic, Deividas Dulkys, Pere Tomàs, William Magarity i David Kravish han estat el quintet inicial del BAXI Manresa. Per part del Real Madrid. Pablo Laso ha escollit Facundo Campazzo, Jaycee Carrol, Usman Garuba, Gabriel Deck i Walter Tavares. Els madrilenys s'han avançat ben aviat al marcador. Primer amb un 2+1 de Deck i després amb un triple de Carrol. Kravish sumava els primers punts locals (2-6, minut 2). La cistella del nord-americà no ha servit per revitalitzar el conjunt manresà. El Real Madrid era dur en defensa i eficaç en atac. Martínez no ha tingut cap altra opció que gastar ben aviat el primer minut de temps mort. Dos triple seguits, d'Cvetkovic, i Magarity, eren el primer senyal de vida del BAXI Manresa. La reacció no ha tingut continuïtat. Carrol i Deck han seguit sumat punts amb facilitat. De posar-se a només quatre punts els manresans s'han vist catorze punts enrere (10-24, minut 8). Juan Pablo Vaulet capitalitzava el segon intent de reacció manresà amb set punts seguits. Deck tancava el primer quart amb un cop de dits sobre el clàxon (17-26).

Deck i Llull han ampliat novament la renda visitant. Pérez i Vaulet impedien que la distància fos ja insalvable. L'argentí feia les delícies del Nou Congost pel seu braó i el seu encert de cara a cistella. Vaulet ha acabat la primera part amb 13 punts. L'aportació de l'aler situava el 29-35 que feia que Laso demanés minut. La reacció local ha continuat. Novament Vaulet i també Dulkys sumaven dues cistelles per posar el 34-35 (minut 17). La única llacuna de Vaulet era als tirs lliures. Això no ha impedit que el BAXI Manresa s'avancés al marcador gràcies a una bona jugada de Pérez. Nico Laprovittola empatava des del punt de personal. Els manresans han tingut el darrer atac per arribar amb avantatge al descans. La jugada ha estat embolicada i el BAXI Manresa no ha pogut ni llançar. Una innocent personal de Dulkys sobre Llull deixava el Real Madrid per sobre (38-40).

Kravish ha empatat tornant dels vestidors. Un triple de Jeff Taylor avançava novament els visitants. Sense que el BAXI Manresa perdés la cara al partit. Fins i tot, ha arribat avançar-se un altre cop (46-45, minut 24). Quedava molta batalla per endavant i tot podia passar. L'índex anotador s'ha frenat. I els dos equips s'han alternat al marcador diverses vegades. Fins a nou vegades ha canviat el dominador del marcador. La darrera ha afavorit clarament els interessos locals. Un parcial de 8-2 permetia el BAXI Manresa afrontar el darrer període pel davant (62-57).

Els manresans han sortit envalentonats al període definitiu. Una esmaixada de Vaulet obria una renda de set punts (66-59, minut 32). Ara era el Real Madrid qui no es volia desenganxar del partit. Dulkys errava un tir lliure fruit d'una tècnic a Laso en un moment en què els jugadors bagencs començaven a errar. En canvi, els madrilenys ho aprofitaven donar un nou tomb al partit (68-69, minut 35). Però Vaulet sortia novament al rescat dels seus. Aquest cop des dels 6.75. L'enfrontament es dirigia a un nou cara o creu d'aquells que tant s'han vist les darreres setmanes al Nou Congost. Vaulet tornava a errar dos tirs lliures importants que no impedien que El BAXI Manresa entrés al darrer minut guanyant (73-72). Deck posava un altre cop el Real Madrid per davant. Pérez no ha sumat al següent atac i ja a la desesperada Campazzo ha rebut personal.

El base argentí posava el 73-76 a manca de divuit segons. Cvetkovic també s'ha mostrat segur des del punt de personal. 75-76 a falta de catorze segons. Campazzo ha tornat al tir lliure. Ha entrat els dos. Cvetkovic hagués pogut forçar la pròrroga però el tir ha topat amb el cèrcol. Els àrbitres han donat pilota al BAXI Manresa. Però han revisat la jugada per televisió i han canviat el què havien decidit. Quedaven 3,4 segons. Báez ha comès personal sobre Thompkins però els col·legiats no l'han xiulat i el madridista ho ha aprofitat per sentenciar (75-80).

Incidències: Carlos Cortés, Martín Caballero i Arnau Padrós han estat els àrbitres del partit. 5.000 persones han vist el partit en directe. Pedro Martínez s'ha convertit en l'entrenador que més partits ha dirigit amb el Bàsquet Manresa.