Primàries vol engegar una consulta per canviar el nom de la plaça Espanya

El partit ha començat una ronda de consulta a totes les entitats de la ciutat que vulguin participar-hi

Font de la plaça Espanya, a Manresa
Font de la plaça Espanya, a Manresa | Pere Fontanals
Redacció
25 de gener del 2020
Actualitzat a les 10:24h
Primàries Manresa ha començat una ronda de consulta a totes les entitats de la ciutat que vulguin participar-hi per tal de cercar un nom que esdevingui definitiu per l'actual plaça d'Espanya, a la qual se li va posar aquest nom ja en l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat. Aquesta serà la primera part d'un projecte que haurà d'acabar en una consulta ciutadana similar a la que ja es va fer per decidir el futur del teatre Conservatori, que va ser indultat.

Aquest cop, però, la consulta es faria aplicant el nou reglament de participació ciutadana de l'Ajuntament de Manresa, aprovat l'any passat. Aquest permet als ciutadans fer que el consistori organitzi una consulta si es recullen un mínim de signatures.

Entre totes les propostes que sorgeixin de les entitats manresanes, en una reunió i entre elles, se'n triarà una que serà la que s'impulsarà a través de la consulta ciutadana prevista. No amaguen la seva predilecció per anomenar a la cèntrica plaça, Plaça de la República, però estan oberts a altres propostes que puguin sorgir per tal que sigui una decisió que surti íntegrament de la ciutadania i que per tant tingui tota la legitimitat i arrelament necessaris per a que esdevingui una solució definitiva que, segons afirmen, Manresa es deu a ella mateixa per un conflicte ja històric i que cal encarar amb tota la seva complexitat.

Els impulsors de la consulta expliquen que la proposta ha tingut molt bona acollida entre les entitats amb les que de moment s'han reunit, el CDR de la ciutat, la representació local de l'ANC i també s'ha tingut un primer contacte amb associacions de veïns, cosa que els ha esperonat a tirar endavant el projecte que ha d'obrir la revisió de la resta de noms imposats per la dictadura que encara queden al nomenclàtor de la ciutat.