Segona edició de la formació per a professionals en la gestió i abordatge de les noves tecnologies

La formació tindrà lloc els dies 19 i 26 de febrer a l'Espai Jove Joan Amades

Redacció
24 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:52h
Des del programa de Joventut i la regidoria de Ciutat Saludable de l'Ajuntament de Manresa s'ha organitzat, per segon any consecutiu, una formació per abordar l'impacte de l'entorn digital en la infància i l'adolescència. Mitjançant aquesta formació es pretén dotar de recursos per detectar situacions problemàtiques i poder intervenir-hi de forma eficaç i efectiva.

La formació va destinada als diferents col·lectius professionals dels àmbits eductiu, social i sanitari que desenvolupin una part important de la seva tasca treballant amb infants i adolescents o que tinguin interès en aprofundir en aquesta temàtica.

Dies, horaris, ubicació i inscripcions

La formació tindrà lloc els dies 19 i 26 de febrer en horari de 9h a 14h a l'Espai Jove Joan Amades.

Les inscripcions, que es poden formalitzar enviant un correu electrònic indicant nom, contacte i professió a l'adreça [email protected], estaran obertes fins el proper dia 12 de febrer.

Hi ha disponibilitat de 25 places que s'atorgaran segons ordre d'inscripció.

Docència

La docència del curs anirà a càrrec de Jordi Bernabeu, Dominica Díez i Ester Duarri, tots ells professionals de la Fundació Althaia de Manresa i amb una àmplia experiència en aquesta temàtica. Així doncs, en Jordi Bernabeu és psicòleg del CAS del Bages, professor associat de la Universitat de Vic i educador especialitzat en atenció i prevenció en adolescents i joves en el consum de drogues i ús de pantalles. Per la seva part, la Dominia Díez és responsable de la Unitat de Joc Patològic i Altres Addiccions no Tòxiques i docent del Postgrau sobre Addiccions Conductuals de la IL-3 Universitat de Barcelona. Per últim, l'Ester Duarri és educadora social del CAS i del CSMIJ i és educadora de l'Assessoria de Salut: Drogues i Pantalles a l'Oficina Jove del Bages. 

Segona edició

Atenent a la forta demanda que hi ha per part dels professionals que treballen amb joves i les seves famílies per poder atendre de forma adequada aquestes problemàtiques emergents, l'Ajuntament de Manresa va programar aquesta formació a principis de l'any passat per primera vegada. Donat que la proposta va tenir molt bona acceptació i ràpidament es van esgotar les 25 places ofertes, s'ha decidit impulsar aquesta segona edició que també compta amb 25 places.

Ús i abús de les tecnologies

Segons dades facilitades per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, el 98,1% dels infants del territori català declara haver utilitzat dispositius tecnològics durant els tres mesos previs. Així doncs, se'ls pot considerar natius digitals, ja que han nascut i han iniciat el seu desenvolupament com a individus en un món amb una àmplia presència de les TIC en múltiples àmbits socials i acadèmics. I si bé és cert que aquesta familiaritat amb les TIC els comporta, en general, grans avantatges, també els pot comportar riscos per la seva salut i per la seva seguretat. Alguns consells que poden seguir les famílies per promoure un ús saludable d'internet i les TIC són, principalment, actuar de manera que les persones adultes representin un bon model a seguir per part de les més joves en quant a l'ús de les tecnologies.

També s'aconsella que els infants estiguin acompanyats o sotmesos a una certa vigilància quan es connectin a internet i, per tant, és millor que els dispositius tecnològics s'utilitzin en espais compartits per tota la família. Finalment, al mateix temps que s'aconsella fixar unes normes en quant a límits horaris i a continguts permesos, també es recomana ensenyar unes bones pautes a seguir per preservar la seva seguretat i les seves dades.