Investigació

Tous insinua que pot haver-hi motius polítics en la denúncia pel farciment de les joies

Col·legi de joiers i associacions de marques espanyoles donen suport a la companyia joiera manresana

per Redacció, 24 de gener de 2020 a les 08:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La vicepresidenta corporativa de la firma manresana Tous, Rosa Tous, ha assegurat aquest dijous que la tecnologia que la companyia utilitza per fabricar les seves joies és "completament legal" i fa més de 25 anys que la fan servir per aconseguir les peces de gran volum i lleugeres alhora. Tous està sent investigada per l'Audiència Nacional per aquest motiu.

En una entrevista a Antena3 recollida per EuropaPress, ha dit respecte a la presumpta estafa denunciada per l'associació de consumidors i joiers Consujoya, que el seu procés de fabricació és "molt tècnic i que requereix de moltíssima tecnologia", i que de vegades la legislació no avança al mateix ritme que els avenços en R+d de les empreses.


Tous ha assegurat que estan dolguts per l'acusació d'estafa i, sobre què hi ha al darrere de la denúncia, ha assegurat que els seus equips ho estan investigant, a més d'afegir que "estem col·laborant especialment per aclarir la situació i què hi ha darrere de tot això".

Al preguntar-li si hi pot haver intenció política en la denúncia, Tous ha dit que "és casualitat que després d'una batalla -la de boicot als seus productes- comencem a lliurar-ne una altra".


Tous ha volgut puntualitzar que aquesta situació els afecta més perquè toca l'essència dels seus valors com són "l'honradesa, la transparència i la legalitat".

"Lluitarem per demostrar als nostres consumidors que Tous és completament legal", ha destacat, a més d'assegurar, textualment, que estan tranquils perquè han fet sempre bé les coses i tenen un respecte increïble a l'ofici de joiers.

El Col·legi de Joiers de Catalunya expressa la seva "total confiança" en les joies de Tous

El Col·legi de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) ha manifestat la seva "total confiança" en la professionalitat, experiència i qualitat de les joies de Tous.

En un comunicat emès aquest dijous, el col·legi ha sostingut que té constància que Tous, a través d'un laboratori oficial, realitza l'anàlisi i posterior marcat de la seva producció, denominat tècnicament contrast oficial de metalls. Ha recordat que els laboratoris oficials estan subjectes a auditories per part de l'administració pública, i que estan acreditats per la certificació ISO 17025.

"El contrast oficial aplicat per aquests laboratoris espanyols és una garantia per al consumidor que la part metàl·lica compleix amb les pureses de metalls preciosos contemplades per la llei", ha assegurat.

El col·legi ha explicat que la tècnica electroforming és utilitzada per empreses nacionals i internacionals per a la fabricació de peces de joieria i que aquest procés és presentat obertament per les firmes que el fan servir, "com és el cas de l'empresa Tous".

Andema "confia plenament" en les bones pràctiques de Tous

Per la seva part, l'Associació per a la Defensa de la Marca (Andema) ha afirmat aquest dijous que "confia plenament" en les bones pràctiques de Tous, denunciada recentment per una presumpta estafa per vendre joies sense farciment metàl·lic.

Andema, a la qual pertany Tous, ha defensat la presumpció d'innocència de la marca i ha lamentat el "dany reputacional" que poden provocar els últims esdeveniments, segons un comunicat aquest dijous.

L'associació espera que aquesta situació es resolgui com més aviat millor perquè Tous continuï "amb el prestigi que ha forjat durant anys d'esforç, innovació i creació d'ocupació".

L'Associació de Marques Renombrades Espanyoles defensa el "bon fer" de Tous

L'Associació de Marques Renombrades Espanyoles ha confiat aquest dijous en el "bon fer" de Tous i en el seu compliment de la legislació vigent en matèria de joieria, després que la firma hagi estat denunciada per una presumpta estafa per l'associació de consumidors i joiers Consujoya, que sosté que la firma ven joies amb farcits no metàl·lics.

En un comunicat, l'associació ha lamentat el dany reputacional que està patint Tous, "motor de desenvolupament econòmic i social del seu entorn, compromesa amb la creativitat i la innovació i pionera en l'ús de noves tècniques per al disseny de joies", en al·lusió a l'electroforming.

L'electroforming, una tecnologia que Tous defensa que és legal i que va començar a utilitzar en joieria el 1996, consisteix a incorporar a la joia nuclis no metàl·lics que ajudin a donar estabilitat a la peça, mantenint sempre la primera llei i certificant.

 

Participació