El duet Ballaveu portarà cançons per fer ballar aquest dissabte a la sala petita del Kursaal

El concert de Manresa és una preestrena del seu nou treball "Ball de Nit", que presentaran al Tradicionàrius el 29 de febrer

Ballaveu actuarà dissabte al Kursaal
Ballaveu actuarà dissabte al Kursaal | Promocional
Redacció
23 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:38h
La sala petita del Kursaal acollirà aquest dissabte 25 de gener a les 18 h i dins del cicle d'Arrel, un concert de Ballaveu, un duet va néixer a recer del Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona, d'on són mestres de dansa i cançó tradicional des de fa més de 10 anys. Amb el primer disc sota el braç (Flors i violes) han visitat la majoria de festivals de dansa i cançó tradicional de casa i de l'estranger (França, Itàlia, Occitània, Escòcia,...).  

Ballaveu  explora la pràctica de les cançons per fer ballar. Les seves veus juguen, s'enllacen, es persegueixen, dialoguen i interpreten el cançoner tradicional i popular català en una interessant proposta que presenta la veu com a únic instrument melòdic, repte en què Patri Garcia i Xavier Rota posen de manifest el seu bagatge i coneixement. Dues veus sense artificis, empastades i harmonioses, que ens faran ballar amb emoció.

Ballaveu és ara l'únic grup actual de ball cantat de Catalunya. Aquest tipus de grup és més freqüent a d'altres països europeus. Com a exemple el grup occità Cocanha que han actuat recentment a la Fira Mediterrània. El concert de Manresa és la preestrena del nou treball de Ballaveu, Ball de Nit, que presentaran el 29 de febrer al Tradicionarius. En aquest concert, pel qual ja hi ha pràcticament exhaurides les entrades, comptaran amb la col·laboració d'una quarantena d'alumnes de l'Escola de Fonollosa, de la qual patri Garcia havia estat professora. La sala petita es disposarà especialment en un format que farà compatible escoltar el concert amb comoditat i disposar d'un espai per als balladors.

El preu de les entrades per veure Ballaveu és de 15 euros (12 euros amb Carnet Galliner, Escoles de Música, menors de 25 anys i majors de 65). Per entrades i informació a les taquilles del teatre, per telèfon (93 8723636) i per internet.