Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa marquen el rumb de la fusió

ACN/Redacció
04 de desembre del 2009
576_1259957588427698
576_1259957588427698


Feliu Formosa i Manel Rosell abans de començar el Consell d'Administració. Maria Alba Riu

Els Consells d'Administració de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa han aprovat la tarda d'aquest divendres per unanimitat el seu pla d'integració. Es tracta de les primeres entitats de l'Estat que aproven un projecte de fusió. Les caixes tenen previst sol·licitar 1.315 milions d'euros al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) per dur a terme la fusió, quantitat que la nova caixa retornarà en un termini de cinc anys. La fusió haurà de ser aprovada el 21 de gener de 2010 per l'assemblea general de cada entitat i el naixement de la nova caixa està previst pel segon trimestre de l'any vinent. De moment encara no se sap sota quina marca comercial.

El pla d'integració de les tres caixes, que es va iniciar el passat 13 d'octubre i ha estat elaborat per un temps inferior a dos mesos, s'ha aprovat aquest divendres per unanimitat en els Consells d'Administració de les tres entitats. D'aquesta manera, Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa són les primeres entitats del país que aproven un pla d'integració aquest any.

Els consells han aprovat el projecte de fusió per a la creació d'una nova caixa i han ratificat el preacord laboral assolit entre les entitats i els seus treballadors. Han acordat també sol·licitar al Banc d'Espanya l'aprovació del pla d'integració.

La nova entitat serà la quarta per volum d'actius consolidats (81.606 MEUR), crèdits a clients (62.886 MEUR) i recursos de clients gestionats (67.896 MEUR). Després dels ajustos previstos comptarà amb una xarxa de 1.215 oficines i uns 76.000 empleats.

La caixa resultant centrarà la seva estratègia en la banca minorista mitjançant productes innovadors i un servei d'actitud proactiva al client, anticipant-se als moviments del mercat. La nova estratègia prestarà una especial atenció a les famílies i a les petites i mitjanes empreses i aprofitarà la seva posició de lideratge en les línies de negoci claus com ara fons d'inversió i banca privada entre altres.

Les tres caixes han informat que l'Obra Social, la raó de ser de la nova caixa, mantindrà un for compromís amb el territori i els programes orientats a la participació social i a col·lectius desafavorits.

-------------------------------------------------------

COMUNICACIÓ INSTITUCIONAL
PRESIDENT MANEL ROSELL
Consell d'Administració Extraordinari 4 de desembre de 2009

"Bona tarda a tothom i gràcies per a ser avui aquí en un dia tan important per a nosaltres.

Aquesta tarda el consell d'administració de Caixa Manresa, reunit en una sessió extraordinària, ha aprovat el Pla d'Integració de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa i el Projecte de Fusió per a la creació d'una nova caixa. El mateix han fet en reunions paral•leles els consells de les altres dues entitats.

Aquest és un moment clau en el procés en què estem immersos. El Pla d'Integració i el Projecte de Fusió estableixen els paràmetres que regiran la nova entitat i els passos que hem de fer per arribar-hi. En poc menys de dos mesos hem tancat aquest document gràcies a la visió compartida que tenim les tres entitats del nou projecte. Volem que la nova caixa, sota una nova marca, esdevingui un projecte amb vocació de lideratge al sector financer espanyol. Un projecte sòlid, solvent, eficient i productiu que mantingui com a base del seu servei als clients la proximitat i la professionalitat.

Avui el consell d'administració ha assumit la responsabilitat amb la certesa que estem en el bon camí cap a la construcció de la quarta caixa per actius de l'estat espanyol. I sabem també que aquest és el primer pla d'Integració aprovat pels consells d'administració de les entitats implicades en un procés de fusió, de manera que serà també observat i seguit de prop per l'opinió pública. Però estem convençuts que hem fet les coses seguint els terminis necessaris i buscant el consens en cadascun dels temes que es tracten, com ha de ser en un procés d'integració.

Ara, els propers passos seran la sol•licitud d'aprovació d'aquest pla de negoci al Banc d'Espanya i la posterior ratificació per part de les assemblees, òrgans sobirans per a aprovar la fusió. La nostra voluntat és que la nova caixa comenci a funcionar al segon trimestre de l'any que ve
".