La C-1411b tallada a Manresa i alerta per la crescuda del Llobregat a Sant Vicenç i a la Bauma

També hi han afectacions a vies properes a la riera de Rajadell i a Navarcles s'han desprès cables elèctrics a la plaça Dr. Fleming

Carretera C1411b arribant a Can Poc Oli totalment inundada d'aigua
Carretera C1411b arribant a Can Poc Oli totalment inundada d'aigua | AjM
Redacció
23 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:31h
Incidències pel temporal a Manresa. La carretera C411b està tallada entre l'estació Renfe i la C-55 per inundació de la calçada. També el vial entre el barri del Xup i el camí del Suanya, i el camí que va al gorg Blau, per crescudes de la riera de Rajadell. Protecció Civil i els serveis d'emergència fan el seguiment de la situació sobre el terreny.

Alerta a Sant Vicenç de Castellet

Sant Vicenç de Castellet es manté en fase d'alerta i té activat el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) pel risc de crescuda del riu Llobregat al seu pas pel municipi. El consistori està molt pendent del nivell del riu que podria augmentar durant les properes hores per l'augment del cabal de sortida de l'embassament de la Baells i manté una coordinació constant amb la Policia Local i Protecció Civil.
 

El Llobregat ha sobreeixit al seu pas per Sant Vicenç. Foto: AjSVC


L'Ajuntament ha tallat tots els accessos a la llera del riu i queda prohibit també el pas de vehicles cap a Can Xesc des del Clot del Tufau. Els veïns i veïnes que hagin d'accedir a Can Xesc ho han de fer per Castellgalí o bé a través de les Vives.

Durant les darreres hores s'han registrat algunes incidències per l'acumulació de la pluja a Sant Vicenç de Castellet. S'han produït despreniments de talussos, s'han inundat dos passos soterrats de Renfe, que aquest matí es buidaran, i ahir va caure un pi a l'Escola Sant Vicenç, que avui quedarà retirat. En paral·lel, Urbaser neteja aquest matí nombrosos embornals que han quedat col·lapsats per l'acumulació de l'aigua.

La crescuda del Llobregat, a tocar de les cases

La borrasca Glòria ha arribat a Catalunya la mateixa setmana que des de l'ACA s'han iniciat els tan reclamats treballs de neteja de la llera del Llobregat al seu pas per la Bauma, a Castellbell i el Vilar. Malgrat tot, els operaris no han tingut temps de treure arbres morts i canyes que l'aigua ja ha posat a prova les queixes dels veïns. Aquest dijous, el Llobregat baixa a tocar la primera filera de cases de la Bauma i de les fàbriques del nucli.
 

El Llobregat al seu pas per la Bauma, abans i després. Foto: AELB


Es desprèn el cablejat elèctric a la plaça Dr. Fleming de Navarcles

L'Ajuntament de Navarcles ha hagut de desviar el trànsit de la plaça Dr. Fleming, a l'entrada del poble, perquè s'ha desprès el cablejat elèctric a causa de les pluges. Així mateix, l'Ajuntament informa que al polígon hi ha hagut despreniment de rocs i que els rius baixen amb molta força, de manera que es demana a la població que no s'acosti a la seva llera.
 

La plaça Dr. Fleming de Navarcles està tallada. Foto: AjNvc


Tallat l'accés al Molí Nou, a Moià

L'Ajuntament de Moià ha tancat l'accés al Molí Nou a causa del desbordament de la riera de Passarell a causa de les pluges, que ha superat la via d'accés a la instal·lació.