L'activista de la paraula Biel Barnils presentarà dissabte el seu primer poemari a la Papasseit

"Capcorestómac", publicat a Témenos Edicions a finals de l'any 2019, recull els 60 poemes que l'autor "salva de la foguera" dels escrits fins al moment actual

Biel Barnils
Biel Barnils | Arxiu particular
Redacció
22 de gener del 2020
Actualitzat el 23 de gener a les 9:32h
L'activista de la paraula Biel Barnils presentarà, aquest dissabte al migdia a la Llibreria Papasseit, el seu primer poemari. Capcorestómac, publicat a Témenos Edicions a finals de l'any 2019, recull els 60 poemes que l'autor "salva de la foguera" dels escrits fins al moment actual, que considera el bell mig de la seva vida.

Biel Barnils (Barcelona, 1976) és el fill menor del reconegut periodista i traductor Ramon Barnils. Activista de la paraula, amb estudis en humanitats, realització audiovisual, gestió cultural i arts aplicades a l'escultura, el seu interès sempre ha girat al voltant de la paraula (dita o escrita).

Fa molts anys que es dedica a recitar poesia, fer-ne tertúlies i presentar-ne llibres, però fins al moment no havia publicat mai cap poema. Col·labora a diferents mitjans de comunicació i és autor del llibre L'Orgia verbal. Converses amb Màrius Serra.

"Al bell mig camí de la meva vida, antologia dels 60 poemes que salvo de la foguera. Publicar-los ha estat la meva manera d'allunyar-me'n, desprendre-me'n, treure-me'ls de sobre, començar altres coses. Ordenats per pensament, sentiment i estómac, és una manera com una altra d'ordenar-los, tot i que estigui lluny de la veritat i l'exhaustivitat perquè hom no sap mai on comença una cosa i on acaba l'altra". Amb aquestes paraules Barnils presenta el seu llibre, segurament un dels més personals i treballats que van publicar-se l'any 2019.

El dissabte a 2/4 d'1 del migdia Barnils presentarà el recull a la Llibreria Papasseit de Manresa (C/Barcelona, 25 de Manresa), de la que és col·laborador habitual, acompanyat dels poetes Sònia Moya i Xavier Giol. L'acte serà, com sempre, d'entrada gratuïta i oberta a tothom.