Un llamp entra pel campanar de l'església vella d'Artés i incendia el museu

La porta d'entrada, el vestíbul, el primer sostre i tot el circuit elèctric han quedat cremats

Vestíbul del museu d'Artés, totalment fumat després de l'incendi
Vestíbul del museu d'Artés, totalment fumat després de l'incendi | Ramon Creus
22 de gener del 2020
Actualitzat el 25 de gener a les 11:25h
Un llamp ha provocat aquesta matinada de dimecres un incendi a la part elèctrica del Museu d'Artés que ha afectat també la porta d'entrada i el vestíbul, les bombes d'aigua i els repetidors de telefonia mòbil que depenen d'aquesta electricitat. El llamp ha entrat pel campanar de l'església vella i ha incendiat el quadre elèctric. Ni l'arxiu històric ni la major part de les peces museístiques no s'han vist afectats.
 

Operaris substitueixen el cablejat elèctric cremat a l'entrada del museu. Foto: Ramon Creus


Poc abans de la 1 de la matinada, un llamp ha entrat pel campanar de l'església vella d'Artés i ha cremat tot el circuit elèctric i ha incendiat el quatre elèctric del museu, que és adjacent al temple, provocant flames que han afectat l'entrada, la planta baixa i el sostre que parcialment s'ha descrostat. També el fum ha estat molt dens i les estances han quedat fumades i el terra ple de sutge.
 

Vista de l'església vella d'Artés, amb la porta al museu fumada. Foto: Ramon Creus


Fruit de l'incendi al quadre elèctric, les bombes d'aigua han deixat de funcionar i també les antenes de telefonia mòbil, de manera que aquest dimecres molts vilatans no tenen cobertura.
 

La primera planta del Museu també ha quedat afectada pel sutge del fum. Foto: Ramon Creus


Passats 2/4 de 2 de la matinada els Bombers han donat l'incendi per controlat, però no ha estat fins a 1/4 de 4 que s'ha començat la ventilació de les estances.