El BAXI Manresa es complica el futur europeu perdent contra el Hapoel Holon (65-67)

La reacció dels bagencs arriba massa tard i no encerten amb la darrera possessió

El BAXI Manresa ha lluitat el partit fins el final
El BAXI Manresa ha lluitat el partit fins el final | BCL
21 de gener del 2020
Actualitzat a les 23:37h
El BAXI Manresa ha estat a punt de protagonitzar una remuntada de les que fan història. Però no ha estat així i la classificació per als vuitens de final de la Champions Basketball League haurà d'esperar. En un partit fluix, els manresans han anat sempre a remolc del Hapoel Holon. Fins i tot, s'han vist 20 punts a sota. L'entrada de Luke Nelson ha revitalitzat l'equip bagenc. Però la reacció ha estat tardana. El cinc triples de vint-i-vuit intents han pesat com una llosa. A la darrera jugada, Dani Pérez hagués pogut capgirar el resultat. Però la jugada ha estat mal executada i la victòria ha viatjat cap a Israel.

El BAXI Manresa ha sortit amb Dani Pérez, Deividas Dulkys, Juan Pablo Vaulet, William Magarity i Luka Mitrovic. Per part del Hapoel Holon han començat Marcus Foster, T.J. Cline, Yogev Ohayon, Guy Pnini i Joe Alexander. El partit ha començat amb fredor defensiva. Els dos equips sumaven amb relativa facilitat. En aquest escenari s'hi ha trobat més a gust en conjunt israelià (8-11, minut 5). Els visitants basaven el seu domini en la captura del rebot ofensiu que els permetia segones oportunitats. El BAXI Manresa no trobava la continuïtat al seu joc. Sense que les alarmes s'encenguessin al cantó local el Hapoel Holon anava incrementant el seu avantatge (16-21, minut 10).

Els segons deu minuts han continuat amb la mateixa dinàmica. El BAXI Manresa no era capaç de capgirar el ritme de partit i la distància del Hapoel Holon ha augmentat. A més, els manresans no eren capaços d'aprofitar les opcions de contraatac que tenien. Una antiesportiva sobre Vaulet ha permès els bagencs acostar-se. L'argentí ha sumat un tir lliure. A la posterior jugada, Mitrovic sumava una cistella per situar el 23-25 (minut 14). La reacció, però, no s'ha culminat en aquest tram. Els jugadors manresans han perdut diverses pilotes sense que el rival pressionés en accés. Les errades eren contínues. Així, sense fer cap gran partit, els visitants obrien un forat que hauria pogut ser més gran (27-35, minut 18). T.J. Cline era el jugador més inspirat per part del Hapoel Holon. Vaulet ha tancat la primera part amb una jugada de caràcter (31-36).

La situació no ha millorat a la represa. Un parcial de 0-7 permetia als israelians superar els deu punts al seu favor (31-43, minut 22). El BAXI Manresa era incapaç de sumar. Tan sols un tir lliure de Mitrovic als primers quatre minuts de període. En canvi, els visitants ho entraven gairebé tot. Amb 32-47 al marcador, Martínez decidia demanar temps mort. Tampoc ha servit per a la reacció manresana. Els atacs eren embolicats. I l'encert en el triple, inexistent. El Hapoel Holon en tenia prou en trenar quatre jugades per manar cada vegada amb més comoditat (36-54, minut 27). Només Vaulet mostrava una certa capacitat de reacció. Excepte si havia de llançar tirs lliures. Nelson ha anotat el primer triple local al dissetè intent. El 43-57 a final del tercer quart deixava el partit en una situació compromesa però amb un petit bri d'esperança local.

Nelson s'ha carregat l'equip a l'esquena. Un segon triple de l'anglès a despertat el Nou Congost a crits de "sí que es pot". Foster refredava l'ambient també des dels 6.75. Shiomo Harrush copiava el seu companys i també anotava de tres. Com després faria Vaulet. El BAXI Manresa hi posava la fe. Amb Nelson de protagonista. Dos tirs lliures de Pérez posaven els manresans a ‘només' deu punts amb més de quatre minuts per jugar. Però qui seguia inspirat era Nelson. Dos triples seguits feien embogir el Nou Congost (61-65, minut 37). Pérez reduïa encara més des del punt de personal. Foster i Pérez s'intercanviaven dues cistelles. I després, dues errades. La del base català hagués pogut empatar el partit. El BAXI Manresa encara ha tingut una darrera oportunitat. Després de defensar el darrer atac del Hapoel Holon Pérez hagués pogut canviar el rumb del partit. La jugada ha estat d'allò més embolicada i el tir no ha entrat. 65-67 i el futur europeu que es complica.

Incidències: Oskars Lucis (Letònia), Steve Bittner (Alemanya) i Andrei Sherapa (Bielorússia) han estat els àrbitres del partit.