Docents de Kids&us denuncien que no cobren ni per preparar les classes ni les hores de la seva formació

L'acadèmia, que compta amb un mètode pedagògic propi, no permet que el material de docència surti de les seves instal·lacions, fet que obliga els treballadors a desplaçar-se al centre per preparar les classes

Interior d'un centre Kids&us
Interior d'un centre Kids&us | K&U
Redacció
21 de gener del 2020
Actualitzat a les 21:42h
Després de la presentació fa dues setmanes de la secció sindical a la residència de tercera edat l'Onada de Santpedor, el jove sindicat local Acció Sindical Bages fa pública la constitució d'una nova secció sindical, aquest cop a la multinacional nascuda a Manresa Kids&Us, on esdevé el primer sindicat a organitzar-se al centre.

Com a punt de partida, els treballadors han mostrat el seu malestar a la direcció pel caràcter obligatori i no remunerat de les formacions que l'empresa imposa a les seves docents, així com també de les reunions mensuals a les que cal assistir però sense que aquestes siguin contemplades com a hores efectives de feina.

Tot i que el major problema, segons els sindicalistes, són "totes les hores efectives de feina que fem i l'empresa es nega a remunerar corresponents a la preparació de les classes". L'acadèmia, que compta amb un mètode pedagògic propi, no permet que el material de docència surti de les seves instal·lacions i aquest fet "provoca que les treballadores haguem de desplaçar-nos a l'escola per tal de preparar les classes, fet que evidencia el nostre treball per la presència al centre i que en cap cas es comptabilitza dins la nostra jornada i sou". "Un fet que incompleix clarament el conveni pel qual ens regim" sentencien des del sindicat. 

Ara la secció sindical ha decidit fer públiques aquestes problemàtiques després de mantenir una reunió amb l'empresa on no van aconseguir arribar a un acord referent a aquests temes. Aquesta queixa pública ha coincidit amb la notícia de la inversió d'1,5 milions d'euros de Kids&Us pel trasllat de la seva seu central a l'avinguda Tudela de Manresa.