Escena

Gairebé 400 cantaires faran diumenge un passeig musical per les cançons del mar Mediterrani al Kursaal

Aquesta edició del Canta Gran compta amb segell local: l'adaptació dels textos la signa el manresà David Pintó i una de les solistes és la cantant santjoanenca Celeste Alias

per Redacció , 21 de gener de 2020 a les 14:18 |
Assaig del Canta Gran al Kursaal | MEES
Gairebé 400 cantaires de diverses formacions corals de gent gran de Manresa i el Bages participen al Canta Gran, que per sisè any consecutiu acull el Kursaal de Manresa. Es tracta d'un projecte impulsat des de l'Auditori de Barcelona adreçat a gent gran que preparen un espectacle per estrenar-lo dalt de l'escenari. En aquesta edició, veurem Mare Nostrum un viatge pel mar Mediterrani descobrint les seves diferents textures musicals, amb cançons populars gregues, síries, mallorquines, catalanes... arranjades per l'ocasió per Jordi Cornudella i amb adaptació del text a càrrec del manresà David Pintó. 

Al Kursaal, els cantaires han assajat tres dies del mes de gener per preparar el concert d'aquest diumenge, 26 de gener, en doble sessió, a les 12h i a les 18h, amb aproximadament 200 cantaires per funció. Enguany el concert de les 12h comptarà amb els participants dels Tallers de cançons de l'Ajuntament de Manresa, dirigit per Pep Torras, dels barris de la Font, la Balconada, Vic-Remei, Crta. Santpedor, Pl. Catalunya, Valldaura, Escodines i el Xup; a més del Cor FUB + Gran de Manresa i la Coral de La Verbena de Sant Joan de Vilatorrada, dirigides per Rosa Ortega. La sessió de la tarda, a les 18h, tindrà com a cantaires els membres de la Coral Harmonia del Casal de la Gent Gran de Manresa (dirigida per Montse Perramon), la Coral Amistat de Cardona (dirigida per Anna Camps), la coral Les Veus de Castellnou de Bages (dirigida per Xavier Ros), la Coral Taral·lejant albades de Calders (dirigida per Rosa Ortega), la Coral d'Aguilar de Segarra (dirigida per Laia Giralt), la Coral l'Albada del Club Caravaning (dirigida per Josep M. Guiteras) i els Tallers de cançons dels barris de Mion, Cots, Guix i Pujada Roja que dirigeix Pep Torras. La direcció musical de l'espectacle anirà a càrrec d'Oriol Castanyer, amb direcció escènica de Cristina Martí. Com a solistes, Celeste Alias i Laia Rius (aquesta última també acompanya al violí), acompanyats de 5 músics més en directe (Daniel Garcia al piano, Laia Pujol al clarinet/clarinet baix, Martí Marsal a la trompa, Esteve Colomés al contrabaix i Marc Vall, a la percussió).


Canta Gran! és un projecte participatiu per a la gent gran. Es tracta d'un programa específic que sorgeix directament de les polítiques de benestar social i que pretén promocionar una imatge positiva de la gent gran, incrementar el seu rol actiu, que participin plenament a la societat i que el seu valor repercuteixi en altres generacions.

Les entrades, que tenen un preu únic de 8€, es poden comprar a les taquilles, per telèfon (93 872 36 36) i per internet.

 

Participació