L'Escola Agrària de Manresa inicia un curs sobre un innovador mètode de nutrició de remugants

La formació, que es desenvoluparà el febrer, pretén ensenyar les bases de l'alimentació i donar a conèixer de forma teòrica i pràctica l'innovador mètode Obsalim

Una ovella i un xai a la zona de Can Poc Oli
Una ovella i un xai a la zona de Can Poc Oli | EAM
Redacció
20 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:13h
Del 4 al 20 de febrer l'Escola Agrària de Manresa realitzarà un curs sobre l'innovador mètode Obsalim per a remugants, a l'Escola Agrària de Manresa.

A les explotacions ramaderes, la nutrició repercuteix directament en la productivitat, la salut dels animals i l'eficiència econòmica. Per tant, es fa necessari conèixer la naturalesa del procés digestiu del bestiar.

Aquest curs pretén ensenyar les bases de l'alimentació i donar a conèixer de forma teòrica i pràctica l'innovador mètode Obsalim, desenvolupat a França pel veterinari Bruno Giboudeau, que utilitza mètodes senzills i eficaços, com són l'observació dels animals i la interpretació de signes específics mitjançant unes cartes de diagnòstic pròpies de cada espècie (bovina, caprina i ovina). Aquesta metodologia és útil per a qualsevol sistema productiu, tant en extensiu com intensiu, i per tant s'adapta perfectament a les diferents necessitats dels ramaders.

Les sessions seran eminentment pràctiques en granges de vaques, ovelles i cabres, on l'objectiu serà assolir uns coneixements per tenir una major autonomia en la presa de decisions i la gestió diària de l'explotació i per capacitar l'alumnat per diagnosticar el seu propi ramat.

Les sessions seran impartides per Xan Pouliquen Kerlau, agroecòleg, assessor independent en producció ecològica i pasturatge en boví (Xestión Agroganadeira e Naturaleza SL) i professor acreditat Obsalim.