El BAXI Manresa recupera efectius de cara a la visita a Bilbao

Ryan Toolson segueix de baixa però torna Dani Pérez abans del previst

El BAXI Manresa es desplaça a Bilbao per jugar aquest diumenge
El BAXI Manresa es desplaça a Bilbao per jugar aquest diumenge | J. Alberch
18 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:58h
El BAXI Manresa viatjarà a Bilbao amb una expedició de dotze jugadors. Tot i això, bona part de la plantilla de Pedro Martínez no estarà en les millors condicions i és una incògnita saber quina serà la resposta de l'equip contra el Bilbao Basket (diumenge, 17.00h. Movistar Deportes). La grip, que ha fet la guitza al quadre manresà aquesta setmana, debilita molts els jugadors. La majoria estan millor cada dia que passa però no afrontaran el partit en les condicions ideals. El seu entrenador es desfà en elogis cap a un grup de jugadors que fa tot el possible per sobreposar-se a les adversitats i estar al servei de l'equip. Com a exemple posa a Luka Mitrovic i David Kravish que "van viatjar a Turquia trobant-se molt malament i amb la mala sort que allà es van trobar pitjor". Martínez ha explicat en roda de premsa que els jugadors no han estat vacunats. 

Però no només al Nou Congost estan pendents de malalties. Luke Nelson ha tingut uns petits problemes a un turmell que ja li ha comportat problemes els darrers anys i caldrà veure quina serà la seva evolució. A les dolences de l'anglès se li sumen els problemes de Ryan Toolson. L'escorta no ha fet net del tot i serà el jugador descartat. La bona notícia la protagonitza Dani Pérez. El base ha escurçat el període de recuperació i, malgrat no estar a ple rendiment, jugarà aquest diumenge a Miribilla. 

Un altre handicap pel BAXI Manresa serà la càrrega acumulada pels jugadors que van ser a Ankara aquest dimecres. Martínez explica que quan els jugadors "fan un superesforç ho acaben pagant". Tot i això, els manresans faran tot el possible per lluitar contra un Bilbao Basket ja difícil de per sí. Una bona notícia serà la disponibilitat d'Aleksander Cvetkovic. El base no ha patit el virus gripal però no va poder ser a la Basketball Champions League perquè no hi està inscrit. Per aquesta jornada serà un element més a la rotació. 

El Bilbao Basket és una de les revelacions d'aquesta lliga Endesa. Els bascos han aconseguit classificar-se per la copa del rei l'any que han retornat a l'ACB. A més, per la porta gran després de derrotar el Barça al Palau Blaugrana després d'una pròrroga. Àlex Mumbrú és per segon any l'entrenador del conjunt biscaí i compta una barreja d'homes amb experiència a la competició amb altres jugadors debutants que han estat agradables sorpreses per a la majoria d'aficionats. Un d'aquests jugadors que han meravellat és el francès Axel Bouteille, de 24 anys. Pot semblar que durant alguns minuts estigui desaparegut però també és capaç d'agafar grans ratxes anotadores. A la primera volta al Nou Congost va anotar 27 punts amb 6 triples inclosos. Com a contrapès, Mumbrú compta amb un jove veterà com el rebotejador txec Ondrej Balvin i l'incombustible santpedorenc Rafa Martínez. 

A la primera volta, el duel entre BAXI Manresa i Bilbao Basket es va decidir després de dues pròrrogues davant el deliri del Nou Congost. Uns partits que tan agraden als aficionats també ho fan als professionals "si guanyes. Al que perd li queda la sensació que ha fet un esforç molt gran però ha perdut. Durant varis moments els dos equips van tenir el partit guanyat o perdut. Nosaltres vam tenir un punt de sort. I si has de perdre que sigui d'aquesta forma". El BAXI Manresa ha canviat molt des d'aquell dia. El Bilbao Basket, no.
Arxivat a