L'exposició surienca «Pedres i barraques» s'inaugura a la seu de la demarcació del Col·legi d'Arquitectes

La mostra ofereix una panoràmica àmplia sobre la història d'aquestes construccions i la seva importància com a element característic del món agrari

Inauguració de l'exposició a la seu del COAC a Manresa
Inauguració de l'exposició a la seu del COAC a Manresa | AjSú
Redacció
18 de gener del 2020
Actualitzat a les 10:40h
L'exposició surienca Pedres i Barraques. Les construccions de pedra seca es podrà visitar a Manresa fins al proper 8 de febrer. La mostra va ser inaugurada dijous 16 de gener a la seu de la demarcació del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a les comarques centrals, en un acte que va servir per remarcar la importància d'aquestes emblemàtiques construccions.

Aquesta és la primera presentació de la mostra fora de Súria, on es va poder visitar a la sala Cal Balaguer del Porxo entre novembre de 2018 i gener de 2019. L'acte inaugural de l'exposició a Manresa va comptar amb la participació de l'alcalde Albert Coberó i del regidor de Cultura i Via Pública, Miquel Soliva.

L'exposició va ser impulsada per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament i produïda per l'empresa especialitzada Molècula, amb la participació de l'estudiós surienc Albert Fàbrega com a comissari i del fotògraf surienc Pascual Robles com a autor de la majoria d'imatges.

La mostra ofereix una panoràmica àmplia sobre la història d'aquestes construccions i la seva importància com a element característic del món agrari, i especialment amb el món de la vinya i el vi.

En el transcurs de l'acte inaugural, el secretari de la demarcació del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a les comarques centrals, Enric Massana, va expressar la satisfacció d'aquesta institució per la presència de l'exposició a la seva seu.

Per la seva banda, l'alcalde Albert Coberó va agrair l'interès del Col·legi d'Arquitectes per acollir la mostra sobre un tipus de construcció que és "un tret distintiu del nostre territori". El batlle surienc també va remarcar la important presència de la pedra seca a Súria, on hi ha catalogades centenars de barraques de vinya.

L'acte inaugural es va completar amb una visita guiada a càrrec del comissari de la mostra, Albert Fàbrega.

L'exposició ‘Pedres i Barraques. Les construccions de pedra seca' a Manresa es pot visitar de dimecres a dissabte, de 18.00 a 20.30 h, fins al proper 8 de febrer a la seu de la demarcació del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a les comarques centrals (Torre Lluvià, carrer Arquitecte Oms, número 5, Manresa).
Arxivat a