literatura

La biblioteca de Súria participa en el programa «Lletres i Vins 2020»

Amb tallers, exposicions i activitats fins al 13 de febrer

per Redacció , 17 de gener de 2020 a les 17:35 |
Exposició sobre el vi a la Biblioteca de Súria | AjSú
La Biblioteca de Súria participa des d'aquesta setmana en el programa Lletres i Vins 2020, una iniciativa de la DO Pla de Bages i les biblioteques de la comarca per difondre els valors culturals del món de la vinya i el vi, i recuperar-ne la memòria històrica. La primera activitat és una exposició bibliogràfica i documental que es pot visitar fins al proper 15 de febrer.

El programa d'activitats a la Biblioteca Pública inclou tallers, una xerrada, una sessió de L'Hora del Conte i un sorteig. La Biblioteca Pública també participa en el projecte Cep, tina, vi per recuperar documents i testimonis de la història del sector al Bages.


Un dels objectius és fer arribar el món de la vinya i el vi a persones de totes les edats. El programa d'activitats és el següent:

Programa


Dilluns 27 de gener

- 17.30 h. Taller de còmic: Geshtinanna, la deessa del vi. Taller co-creatiu de disseny d'un personatge de còmic i il·lustració en viu. A càrrec de la il·lustradora Marina Vidal. Per a infants a partir de 8 anys. Places limitades. Inscripcions a la Biblioteca Pública.

Dimecres 29 de gener

- 17.30 h. L'Hora del Conte: El raïm trepitjat. A càrrec de Keke Shuga. Per a infants a partir de 3 anys. Conte sobre el mon de la vinya i el vi, basat en valors com l'amistat, l'empatia, la vida comunitària i l'emprenedoria.

Divendres 7 de febrer

- 20.00 h. Xerrada: La pedra seca a la literatura. A càrrec d'Albert Fàbrega i Enfedaque. Amb degustació de vi de la DO Pla de Bages.

Dijous 13 de febrer

- 16.00 h. Taller: Pintar i experimentar amb vi. Taller per a adults. Places limitades. Inscripcions a la Biblioteca Pública. Acte organitzat amb la participació del Casal de la Dona.

Exposició

La vinya i el vi. Exposició bibliogràfica i documental sobre el món del vi. Dates: fins al 15 de febrer. Horari: de dilluns a divendres feiners (de 15.30 a 20.30 h). Dijous i dissabtes feiners, també de 10.00 a 13.00 h.

Activitats

- Sorteig del programa Lletres i Vins 2020 a la Biblioteca Pública. Sorteig d'un lot de llibres i una ampolla de vi de la DO Pla de Bages entre totes les persones usuàries de la Biblioteca Pública que facin ús del servei de préstec. Dates: fins al 15 de febrer.

- Projecte Cep, tina vi. Recuperació de la memòria de la vinya i el vi al Bages. Iniciativa de la DO Pla de Bages, les biblioteques municipals i diversos ajuntaments de la comarca per recuperar documents, fotografies, costums, cançons, refranys i testimonis sobre el món de la vinya i el vi al Bages. Les persones que disposin d'aquest material poden comunicar-ho a la Biblioteca Pública per rebre informació per escanejar el document o recollir el seu testimoni. Aquest projecte compta amb el suport del Centre d'Estudis del Bages, l'Institut Ramon Muntaner i la Diputació de Barcelona. Web del projecte: https://ceptinavi.cat/ Més informació: trucar al Consell Regulador de la DO Pla de Bages (telèfon 93.874.82.36) o enviar un missatge a l'adreça electrònica memoria@ceptinavi.cat.


El programa ‘Lletres i Vins 2020' compta amb el suport de la Generalitat.

 

Participació