Empresa

La Cambra promou una trobada entre la consellera Àngels Chacón i empreses del territori

S'hi han tractat temes com la nova Llei de Cambres, les infraestructures o la manca de sòl industrial

per Redacció , 17 de gener de 2020 a les 15:27 |
La consellera Àngels Chacón amb empresaris del Bages | Cambra
La Cambra de Comerç de Manresa ha promogut una trobada entre la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, i diferents empreses del Bages, que ha servit per intercanviar impressions sobre la situació econòmica del territori. A la trobada hi han participat una vintena d'empreses, a més de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i diferents responsables del departament d'Empresa.

Els participants han traslladat a la consellera les seves inquietuds en temes com la formació i les dificultats de les empreses per trobar professionals qualificats. En aquest sentit, han exposat la necessitat d'incrementar l'oferta de titulacions de formació professional i de promoure les vocacions en l'àmbit industrial. També s'ha parlat d'internacionalització i del paper de la Cambra per complementar l'oferta d'accions de promoció internacional que s'impulsen des d'Acció, l'agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l'empresa.


Pel que fa a les infraestructures, s'ha tornat a posar sobre la taula la situació de dèficit que pateix la comarca pel que fa a comunicacions tant viàries com ferroviàries. També la manca de sòl industrial qualificat i de grans dimensions, el que posa en perill els plans d'expansió d'algunes empreses. En aquest sentit, els empresaris han demanat a la consellera que la Generalitat assumeixi un paper de coordinació supramunicipal que contribueixi a posar ordre en l'oferta disponible i faciliti la implantació d'empreses al territori.

La consellera, per la seva banda, ha parlat de la nova Llei de Cambres i ha refermat el compromís del govern per tirar endavant aquesta llei que ha de definir les funcions i el finançament que han de tenir les Cambres de Comerç. També ha fet referència al projecte de Llei de facilitació de l'activitat econòmica, una normativa pionera a Europa que vol impulsar la implantació de projectes empresarials estratègics.

 

Participació