Art i salut

Althaia reprèn l'activitat artística amb una exposició del traumatòleg Josep M. Sánchez-Freijo

La mostra, que porta per títol "Retrats", es podrà visitar al vestíbul de la planta 0 de l'hospital Sant Joan de Déu fins al 7 de febrer

per NacióManresa , Manresa, 17 de gener de 2020 a les 13:16 |
La planta 0 de l'hospital Sant Joan de Déu acull una exposició d'aquarel·les obra del traumatòleg Josep M. Sánchez- Freijo | Fundació Althaia
El vestíbul de la planta 0 de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa acull, des d'aquest divendres, 17 de gener, una exposició d'aquarel·les obra del traumatòleg Josep M. Sánchez- Freijo. La mostra, que es podrà visitar fins al 7 de febrer, porta per títol Retrats. L'autor, ara ja jubilat de la Fundació Althaia, ha treballat durant 30 anys com a cirurgià ortopèdic a la institució.
 

Des des que era un infant, Sánchez-Freijo s'ha sentit atret per la pintura, i en concret pels retrats. Dibuixar rostres va ser un entreteniment en la seva època d'estudiant així com també durant els anys que ha exercit de metge. Fa uns vuit anys es va iniciar en el món de l'aquarel·la de la mà d'Oriol Olivé, i posteriorment de Rodrigo R. Comos, de qui va aprendre a captar les múltiples subtileses dels colors i a aplicar-les en els retrats i en el cos.
 

Des d'aleshores ha pintat moltes cares, anònimes i conegudes. En aquest sentit, a l'hospital se'l coneix per les nombroses caricatures que ha fet de companys de la institució, una activitat "que ha contribuït en el bon clima laboral", asseguren des de la Fundació Althaia.
 
D'aquesta manera, després d'acollir l'exposició Els hospitals a Manresa. Història d'una transformació, els vestíbuls de l'Hospital Sant Joan de Déu reprenen l'activitat artística. Segons assegura la Fundació Althaia, "l'art té una funció terapèutica i contribueix en el benestar de les persones"; per això, "volem facilitar que professionals en actiu i jubilats, i també usuaris amb una trajectòria artística, puguin exposar la seva obra a les nostres instal·lacions". Alhora, l'objectiu de la institució és, també, "apropar la cultura a la ciutadania" i oferir un entorn "més amable" a usuaris i familiars.

 

Participació