Castellbell bonifica fins a un 20% la taxa d'escombraries per fomentar l'ús de la deixalleria municipal

El proper 31 de gener acaba el termini perquè els veïns i veïnes presentin el carnet amb les aportacions fetes durant 2019

La mesura pretén corregir l'abandonament de voluminosos a la via pública
La mesura pretén corregir l'abandonament de voluminosos a la via pública | AjCbiV
Redacció
16 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:06h
L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar bonifica la taxa d'escombraries fins a un 20% per fomentar l'ús de la deixalleria municipal. Els veïns i veïnes del municipi tenen temps fins al proper 31 de gener per presentar a l'Ajuntament la sol·licitud de bonificació amb el carnet en què queden segellades les aportacions fetes a la deixalleria corresponents a l'exercici de 2019. Les bonificacions de la taxa d'escombraries oscil·len entre el 10% i el 20% del rebut per a la prestació del servei de recollida de residus depenent de les aportacions fetes.

El consistori treballa per posar en valor la deixalleria municipal i reduir l'abandonament de residus voluminosos a la via pública, que sovint s'acumulen al costat dels contenidors de rebuig, orgànica, envasos, paper o vidre. L'any passat prop de 500 veïns i veïnes de Castellbell i el Vilar es van beneficiar de les bonificacions a partir de les aportacions regulars fetes a la deixalleria.

Horaris d'atenció

La deixalleria municipal obre els dimarts, dijous i caps de setmana d'11.00 a 14.00 hores, mentre que dimecres i divendres funciona de 16.00 a 19.00 hores. El telèfon d'atenció al públic és el 93 828 20 75. En paral·lel, el telèfon gratuït del servei de recollida de voluminosos és el 900 264 272. Els veïns o veïnes que ho desitgin poden trucar-hi per confirmar la recollida de voluminosos i evitar l'abandonament a la via pública. Un fet que lamentablement es continua produint massa sovint i que, més enllà de generar una mala imatge col·lectiva, suposa un cost per a tots els veïns i veïnes.