BancSabadell negociarà amb la PAHC el lloguer social per a tres famílies de Manresa

Una trentena d'activistes s'han concentrat davant l'oficina de Crist Rei

Membres de la PAHC davant l'oficina de BancSabadell després de l'acord
Membres de la PAHC davant l'oficina de BancSabadell després de l'acord | Pere Fontanals
16 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:51h
La PAHC Bages ha aconseguit el compromís dels responsables de l'oficina de Crist Rei del BancSabadell de mantenir una reunió dimecres que ve per tractar els casos de tres famílies que viuen en tres pisos del banc a Manresa. Una trentena d'activistes s'han concentrat aquest dijous davant de l'oficina bancària mentre que una representació de la plataforma i de les famílies entraven a negociar amb els responsables del banc.

Es tracta de tres famílies que viuen en pisos propietat del banc que, segons denunciava la PAHC, BancSabadell no els oferia solucions d'habitatge i es nega a aplicar la llei de vulnerabilitat habitacional. En tots tres casos, les famílies es troben pendents dels respectius processos judicials.

Una família, formada per un matrimoni amb una persona gran dependent va signar un contracte de lloguer de 15 anys amb l'anterior propietari de l'immoble, però quan aquest va perdre la propietat a favor de BancSabadell, l'entitat no li va reconèixer l'acord malgrat, asseguren des de la PAHC, havia pagat tots els rebuts de lloguer.

La situació de les altres dues famílies, de matrimonis amb menors, la situació és diferent. En tots dos casos van ocupar dos pisos del banc ja que no tenien on anar a viure.

Per tot plegat, la PAHC exigeix a BancSabadell que compleixi la llei i ofereixi un llogues social a les tres famílies. Els negociadors han explicat que els responsables del banc els han proposat una reunió dimecres que ve per poder tenir temps d'estudiar els tres casos.