El BAXI Manresa gairebé aconsegueix un nou miracle a Ankara (78-72)

Els bagencs ho posen molt difícil al Turk Telekom però les baixes sobrevingudes per grip fan el partit molt llarg

El BAXI Manresa ha lluitat com mai en el seu partit contra el Turk Telekom
El BAXI Manresa ha lluitat com mai en el seu partit contra el Turk Telekom | BCL
15 de gener del 2020
Actualitzat a les 21:24h
El BAXI Manresa no es resigna mai. Ni en les pitjors circumstàncies els bagencs abaixen els braços. L'Ankara Arena ha estat a punt de veure una nova gesta de l'equip de Pedro Martínez que ha jugat amb només 7 jugadors per una epidèmia de grip davant el Turk Telekom. Una primera part de somni permetia pensar en nou miracle aquesta temporada. Pere Tomàs ha estat el més lluït numèricament. Però avui més que mai s'ha de destacar el conjunt. En la seva totalitat. La segona part ha estat ja diferent. El cansament ha fet estralls al BAXI Manresa i el Turk Telekom ha aconseguit imposar la seva llei no sense les màximes dificultats. Jordan Sakho ha situat el 75-72 que ho feia tot possible. Però la victòria s'ha quedat a Turquia.

Luke Nelson, Guillem Jou, Pere Tomàs, Eulis Báez i Jordan Sakho han estat el quintet inicial del BAXI Manresa. El Turk Telekom ha replicat amb Nick Johnson, Muhammed Baygul, T.J.Campbell, Kyle Wiltjer i Moustapha Fall. Els manresans han aguantat la sortida dels turcs malgrat els dos triples dels locals només començar. El BAXI Manresa era capaç d'oferir una bona rèplica. Especialment inspirat estava Tomàs. Un 3+1 del mallorquí servia per avançar el seu equip per primer cop (6-9, minut 4). L'avantatge no ha durat massa però sense que els bagencs perdessin la cara al partit. Martínez feia canvis constants i molts cops els jugadors feien rols diferents als habituals. Era només qüestió de dosificar la plantilla. Tot i que el Turk Telekom ha dominat la major part de període els primers deu minuts han acabat amb mínim avantatge del BAXI Manresa (22-23).

Els manresans seguien comandant el partit. Els de Martínez aprofitaven que el Turk Telekom no era dur en defensa. Nelson i Vaulet sumaven amb certa facilitat per donar un nou màxim avantatge al BAXI Manresa (24-28, minut 12). Però tampoc podia defensar massa el quadre bagenc. No es podia permetre el luxe de carregar-se de personals atesos els pocs efectius que hi havia a Ankara. Una situació que els locals no eren capaços d'aprofitar. La dinàmica de partit era favorable al BAXI Manresa. Mica en mica, els bagencs es distanciaven cada cop més del seu rival. No era cap somni. Nelson situava un increïble 34-44 a manca de dos minuts i mig per a la mitja part. Burak Goren demanava un temps mort que també era útil al BAXI Manresa per poder respirar un xic. Un parcial de 5-0 no ha intimidat els de Martínez que han retornat aquest parcial amb un puntet de propina. Johnson ha evitat al darrer segon que l'equip bagenc marxés amb un màxim avantatge al descans (41-50).

La segona part ha començat com la primera. Amb triple de Wiltjer. Báez ha anotat al cantó manresà el què ha estat la única cistella del BAXI Manresa durant molts minuts. Cistella a cistella, el Turk Telekom s'anava acostant al marcador. Nelson veia com li assenyalaven una antiesportiva en contra en una jugada similar en què l'anglès havia estat la víctima minuts abans i llavors només s'havia xiulat com a normal. El Turk Telekom ha aconseguit empatar a 53 quan quedaven més de quatre minuts per acabar el tercer quart. Un tècnica a la banqueta turca ha estat un regal quan els manresans estaven més necessitats. Nelson sumava un nou triple per situar el 53-57. Però el percentatge de llançament havia decaigut. Tot i les nombroses errades locals, Wiltjer els posava per davant molts minuts després (59-57, minut 28). Ha estat un cop dur a les aspiracions d'un BAXI Manresa a qui ja li costava molt anotar. A manca dels darrers deu minuts, el Turk Telekom vencia per 65-59.

Un nou triple de Tomàs reobria les esperances al cantó manresà. El mallorquí aquesta vegada errava l'addicional. El partit s'encaminava a la part decisiva. I cap dels dos equips era capaç d'anotar. Ni els turcs trencaven al seu favor ni els bagencs eren capaços de reduir el desavantatge. Vaulet finalitzava una contra que posava el 69-64 (minut 36). El BAXI Manresa hagués pogut comprimir més el marcador. Els intents no han tingut èxit i això ho han aprofitat bé els locals per aconseguir un parcial 6-0 al seu favor. Semblava la sentència. Però Tomàs no havia dit la darrera paraula i sumava un altre 3+1. Sakho convertia quatre punts seguits per somiar amb l'impossible (75-72, minut 39). Witljer ha sumat el darrer triple que, ara sí, sentenciava. Nelson ho ha intentat a la desesperada però el seu llançament a topat amb el cèrcol. Com també a la desesperada, els manresans han comès personals a la recerca del bàsquet average. I quasi ho aconsegueixen. Wiltjer ha errat dos tirs lliures Vaulet ha tingut l'oportunitat de capgirar l'average però també ha errat. 78-72 i pèrdua de liderat en la derrota més dolça del curs.

Incidències: Manuel Mazzoni (Itàlia), Michal Proc (Polònia) i Alexey Davydov (Rússia) han estat els àrbitres del partit. El BAXI Manresa ha presentat una plantilla de només set jugadors. Dani Pérez i Frankie Ferrari estan lesionats. Aleksander Cvetkovic no està inscrit a Europa i Ryan Toolson, Deividas Dulkys, William Magarity, David Kravish i Luka Mitrovic tenen la grip.