Les instal·lacions de transport de subministraments a Monistrol i Rajadell, a estudi

La Diputació les va lliurar als seus respectius alcaldes

La vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, amb l'alcalde de Rajadell, Joan Carles Lluch
La vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, amb l'alcalde de Rajadell, Joan Carles Lluch | DiBa
Redacció
15 de gener del 2020
Actualitzat a les 15:36h
La Diputació de Barcelona ha realitzat dos estudis de les afectacions de les instal·lacions de transport d'electricitat, gas, aigua i hidrocarburs als municipis de Monistrol de Montserrat i Rajadell, que han de permetre l'establiment i cobrament d'una taxa per les afectacions provocades sobre terrenys municipals d'ús públic. Els estudis han estat lliurats aquest dimecres per la vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, als alcaldes de Monistrol de Montserrat, Joan Miguel Rodríguez, i Rajadell, Joan Carles Lluch.

Els estudis identifiquen les característiques i titulars de les de les línies de transport que transcorren pel domini públic local, així com la longitud total de les línies de transport elèctriques d'alta tensió, gasoductes i hidrocarburs que creuen els municipis. Així, a Monistrol de Montserrat l'afectació és de 19,2 km, dels quals 800 metres son de línies de transport transcorren afectant terrenys de domini públic local, 578 metres de línies elèctriques d'alta tensió i 222 metres de gasoductes i hidrocarburs.

A Rajadell, la longitud total de les línies de transport elèctriques d'alta tensió que creuen el municipi és de 38,2 km, 846 metres dels quals corresponen a línies que transcorren per terrenys de domini públic local.

A partir de les dades contigües a l'estudi, els dos ajuntament compten amb les eines necessàries per quantificar les afectacions de les línies sobre els terrenys de domini públic i per analitzar la conveniència de redactar i aprovar l'Ordenança fiscal corresponent.